Lifestyle

Komentari 0

Pandemija pojačala potražnju za skupim Hermès torbicama

Pandemija pojačala potražnju za skupim Hermès  torbicama

Iako je svijet mode na koljenima, niša skupih dodataka nije ni okrznuta, čak štoviše, ljudi sve više žele kupovati kreacije koje imaju karakter nedostižnog i jedinstvenog

Aukcijske kuće i preprodavači otkrivaju kako su Birkinica i Kelly torbica traženije nego ikad.

U Christie'su ističu kako su dvije najskuplje torbe iz kuće Hermèsa. Birkinica od krokodilske kože u studenom je prodana za oko 2 i pol milijuna kuna, dok je Kelly postigla nešto višu cijenu, bliže 3 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: Torbe od drva dio su održive modne scene

I kompanija Privé Porter, koja se također bavi preprodajom luksuznih torbica, ističe kako bilježe povećanu potražnju za ovim modnim dodacima, piše CNN.

Njihov manager Jeffrey Berk istaknuo je kako neke kolekcionarske kreacije dosežu i do 10 puta veću cijenu nego su imale u klasičnoj prodaji.

Što je proizvod rjeđi, to je bogatim kupcima i kolekcionarima zanimljiviji.

Hermès torbice prodaju se u limitiranim edicijama i dan, danas, stoga je njihova politika jasna - manje komada, veća potražnja i cijena.

Ionako nije tako lako kupiti ovu torbicu, čak i ako imate toliki novac.

Naime, prednost imaju slavne osobe i one koje inače troše na njihove kreacije. A pošto je kreacija malo, mnogi nikad ne dođu na red, pa traže vintage torbice, no njihove su cijene astronomske.

Najčitaniji članci