Par grančica, spužva, cimet... Složite sami najljepši mini bor | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Par grančica, spužva, cimet... Složite sami najljepši mini bor

Par grančica, spužva, cimet... Složite sami najljepši mini bor

Prikupite nekoliko vrsta borovih grana i ‘pikajte’ ih u mokru spužvu - ona će osigurati vlagu i dulji život aranžmana. Kao završne detalje dodajte sušenu naranču, cimet, češere ili bobice...

VIDEO

Marko Pollak (34) cvijećem se bavi od malih nogu, a fotografije njegovih aranžmana već dugi niz godina osvajaju Instagram, ali i srca slavnih Hrvatica.


Marko je u božićnom duhu uredio dom Lane Klingor, a zaslužan je i za bajkovite dekoracije na vjenčanjima i Adventu u Zagrebu. U nekoliko jednostavnih koraka pokazao je kako u udobnosti vlastitog doma složiti mini bor od grana i ukrasa, a upravo jedan takav krasi i kućicu Maje Šuput na ovogodišnjem Fuliranju.


- Sve što vam treba za jednostavan mini bor su spužva, borove grane i ukrasi po želji. Ja sam koristio tri vrste bora - pinus, silber i čempres - kaže Pollak, koji je ljubav prema cvijeću i prirodi naslijedio od tate i tete.


- Za početak stavite spužvu u manju posudu ili vazu, koja će služiti kao postolje. Spužvu smočite da bi grane dobivale vlagu i bor što dulje izgledao prirodno i zdravo. Silber i slični borovi se u pravilu ne truse, ali se s vremenom suše, pa svakim pomicanjem i hvatanjem aranžmana dolazi do padanja iglica i sušenja, a mokra spužva će to spriječiti - pojašnjava cvjećar.


Zatim odaberite prvu vrstu bora i pažljivo “pikajte” dužinom cijele spužve. Rupe na spužvi popunite drugom vrstom bora, a na kraju dodajte treću vrstu - najbolje čempres.


- Zapravo je najjednostavnije otići na tržnicu i kupiti sve što treba. Tamo je izbor najveći, a cijene su najpovoljnije. Druga, još jednostavnija opcija, je prošetati šumom i tamo prikupiti sve što se čini korisno za slaganje bora - savjetuje Pollak.
On je za bor koristio isključivo prirodne materijale, a isto je bilo i sa završnim detaljima. Za najljepše ukrase samo prošećite do kuhinje.


- Priroda uvijek izgleda najbolje. Poslužite se sušenim narančama, cimetom, češerima i raznim bobicama. Meni osobno super izgleda i božićna zvijezda kad se natrga na manje komade i nabode na bor, ali problem je što se vrlo brzo suši. Mogu se staviti i različite vrste bobica, ja sam ovdje koristio Ilex bobice. Kad je riječ o kuglicama, moj izbor su uvijek jednostavne i prozirne jer su decentne, a opet nisu prenapadne i kičaste - kaže Marko.


Poznati cvjećar većinu svojih aranžmana i dekoracija ostavlja u potpuno prirodnom izdanju, bez umjetnih dodataka jer smatra da je prirodno izdanje zapravo najljepše.

Prekrasne aranžmane Marka Pollaka možete pogledati na Instagram i Facebook stranici Pollak cvijeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

'Šokiran sam tajnom koju već godinama skriva moja supruga, cijeli naš život je ispao laž'
BIZARNA SITUACIJA

'Šokiran sam tajnom koju već godinama skriva moja supruga, cijeli naš život je ispao laž'

Nakon što je na tabletu svoje supruge otkrio šokantnu tajnu, muškarac je to anonino podijelio na ruštvenim mrežama i zatražio savjet oko toga kako se postaviti: suočiti se s njom, ili pobjeći?