Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Par grančica, spužva, cimet... Složite sami najljepši mini bor

Par grančica, spužva, cimet... Složite sami najljepši mini bor

Prikupite nekoliko vrsta borovih grana i ‘pikajte’ ih u mokru spužvu - ona će osigurati vlagu i dulji život aranžmana. Kao završne detalje dodajte sušenu naranču, cimet, češere ili bobice...

VIDEO

Marko Pollak (34) cvijećem se bavi od malih nogu, a fotografije njegovih aranžmana već dugi niz godina osvajaju Instagram, ali i srca slavnih Hrvatica.


Marko je u božićnom duhu uredio dom Lane Klingor, a zaslužan je i za bajkovite dekoracije na vjenčanjima i Adventu u Zagrebu. U nekoliko jednostavnih koraka pokazao je kako u udobnosti vlastitog doma složiti mini bor od grana i ukrasa, a upravo jedan takav krasi i kućicu Maje Šuput na ovogodišnjem Fuliranju.


- Sve što vam treba za jednostavan mini bor su spužva, borove grane i ukrasi po želji. Ja sam koristio tri vrste bora - pinus, silber i čempres - kaže Pollak, koji je ljubav prema cvijeću i prirodi naslijedio od tate i tete.


- Za početak stavite spužvu u manju posudu ili vazu, koja će služiti kao postolje. Spužvu smočite da bi grane dobivale vlagu i bor što dulje izgledao prirodno i zdravo. Silber i slični borovi se u pravilu ne truse, ali se s vremenom suše, pa svakim pomicanjem i hvatanjem aranžmana dolazi do padanja iglica i sušenja, a mokra spužva će to spriječiti - pojašnjava cvjećar.


Zatim odaberite prvu vrstu bora i pažljivo “pikajte” dužinom cijele spužve. Rupe na spužvi popunite drugom vrstom bora, a na kraju dodajte treću vrstu - najbolje čempres.


- Zapravo je najjednostavnije otići na tržnicu i kupiti sve što treba. Tamo je izbor najveći, a cijene su najpovoljnije. Druga, još jednostavnija opcija, je prošetati šumom i tamo prikupiti sve što se čini korisno za slaganje bora - savjetuje Pollak.
On je za bor koristio isključivo prirodne materijale, a isto je bilo i sa završnim detaljima. Za najljepše ukrase samo prošećite do kuhinje.


- Priroda uvijek izgleda najbolje. Poslužite se sušenim narančama, cimetom, češerima i raznim bobicama. Meni osobno super izgleda i božićna zvijezda kad se natrga na manje komade i nabode na bor, ali problem je što se vrlo brzo suši. Mogu se staviti i različite vrste bobica, ja sam ovdje koristio Ilex bobice. Kad je riječ o kuglicama, moj izbor su uvijek jednostavne i prozirne jer su decentne, a opet nisu prenapadne i kičaste - kaže Marko.


Poznati cvjećar većinu svojih aranžmana i dekoracija ostavlja u potpuno prirodnom izdanju, bez umjetnih dodataka jer smatra da je prirodno izdanje zapravo najljepše.

Prekrasne aranžmane Marka Pollaka možete pogledati na Instagram i Facebook stranici Pollak cvijeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku