Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Par se sa troje djece preselio u 120 godina staru gotičku crkvu

Crkvu je dizajnirao njujorški arhitekt, Henry Martyn Congdon prije gotovo 120 godina a služila je za bogoslužje u Marylandu sve do pedesetih godina prošlog stoljeća kad je ostala prazna

8 komentara

U prosincu 2016. mladi je bračni par iz Marylanda tražio stariju građevinu koju bi kupili i obnovili po svojim željama. Naišli su tako na staru crkvu i vidjeli znak za prodaju - a šest mjeseci i 320 tisuća dolara kasnije, bila je njihova. Sada sa troje djece žive u 120 godina staroj crkvi Svih svetih koju još obnavljaju, ali planiraju zadržati i brojne izvorne detalje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli All Saints House (@allsaintshouse)

Crkva je zadnji put bila obnavljana 1970-ih - kaže Anastasia, a od tada su oni četvrti vlasnici; jedan od bivših vlasnika je u njoj već napravio potkrovlje, sobe, krovne prozore i kupaonice. No, kako pričaju, godinama je bila prazna i nedostajalo joj je završno, 'fino' uređenje da dobije odlike pravog obiteljskog doma - pa su počeli raditi na projektima obnove koje su smislili - a koji uključuju uklanjanje opasne olovne boje s ulaznih vrata, redizajniranje glavne spavaće sobe i potpunu obnovu kuhinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli All Saints House (@allsaintshouse)

Prema web stranici Marylanda, crkvu je dizajnirao njujorški arhitekt, Henry Martyn Congdon prije gotovo 120 godina a služila je za bogoslužje u Marylandu sve do pedesetih godina prošlog stoljeća kad je ostala prazna sve dok je nije dekoncentrirala do obnove 1970-ih. Od tada je bila u posjedu nekoliko vlasnika koji su crkvi dodali potkrovlje, sobe i kupaonice.

Happy mother with children an home DUG DAN 14 sati dnevno: Majčinstvo je jednako radu na dva i pol posla

- Od kad smo ušli znamo da smo takav prostor tražili, bila je to ljubav na prvi pogled - kaže Anastasiia koja sa mužem Guntherom dijeli ljubav prema starim kućama, a kako na Instagramu objavljuju tijek radova na crkvi, kaže kako imaju puno prijatelja koji im predlažu ideje i od kojih mogu tražiti savjet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli All Saints House (@allsaintshouse)

Unatoč dodacima, sačuvana je izvorna gotička arhitektura, a prvi zadatak novih vlasnika bilo je čišćenje koje je, kako kaže Anastasiia, trajalo oko dva tjedna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli All Saints House (@allsaintshouse)

Za preuređivanje i obnovu kaže kako se trude da sve ostane što originalnije, što su imali na umu i prijašnji vlasnici. Anastasiia i Gunther morali su kupiti novi namještaj jer je ono što su imali bilo premalo za ovaj prostor - npr. kauč koji tamo podgovara mora biti skoro četiri metra dugačak. 

NAVIKE BOGATAŠA 11 jednostavnih trikova uz koje nikad nećete ostati bez novca
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli All Saints House (@allsaintshouse)

Klavir koji je par ostavio izvorno je bio crkveni a sada se smjestio u boravku uz kamina a Anastasija kaže kako datira s početka 20. stoljeća.

- Velika dvorana nema grijanje pa se u hladnijim mjesecima svi družimo u malom dnevnom boravku, rekla je Anastasiia a kaže i kako uz kuhinju svi petero najviše borave upravo u tom malom, intimnom prostoru. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message