Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Pariz nam nije ni do koljena, Hrvatska je za prave romantike

Pariz nam nije ni do koljena, Hrvatska je za prave romantike
14

Pejačevićev perivoj, brzaci Rastoka ili tvrđava Lovrijenac u Dubrovniku nadohvat su ruke, a zbog njihove ljepote i priče Valentinovo će postati dan koji ćete rado pamtiti

VIDEO

Valentinovo je svakako najromantičniji blagdan u godini, a ako ste siti poklanjanja darova, odlično rješenje je odlazak s partnerom na putovanje. Ako vam je Pariz već predaleko i nemate financijske mogućnosti za putovanje preko granice, Lijepa naša nudi mnogo prilike za savršeni romantični vikend u dvoje. Za romantiku je potrebna samo dobra volja, pa dobar izbor za izvođenje u Zagrebu može biti Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu. Prvim javnim šetalištem u Zagrebu dominira gradska kula Lotrščak iz koje se pruža prelijep pogled na cijeli grad, a svog partnera možete počastiti i vožnjom uspinjačom. 

Romantično mjesto Valentinovo

Nadomak Zagreba u mjestu Valentinovo u Hrvatskom zagorju nedaleko Pregrade smješten je dvorac Bežanec koji je sagrađen u 17. stoljeću, a posljednji put je obnovljen 1990. godine kao ekskluzivni hotel. Dvorac je smješten na brežuljku i pruža savršen pogled na Kostelsku dolinu. Gostima je među ostalim na raspolaganju jahanje, vožnja kočijom ili letenje balonom, što samo još više može začiniti romantični vikend. 

Rastoke i Plitvička jezera

Na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu smijestile su se Rastoke. Ime su dobile po tome što se Slunjčica preko sedrenih stijena ulijeva u Koranu i tako stvara mnoštvo malih jezera, brzaca i slapova, a najpoznatiji su Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Da bi dobile još veću posebnost, prije 300 godina to se bogatstvo spojilo s naseljem punim mlinicama žličarama koje tvore savršenu cjelinu. Rastoke su predvorje Plitvičkih jezera, koja su smještena samo 33 kilometara dalje. Šumovit planinski kraj Plitvičkih jezera sastoji se od 16 jezera kristalne modrozelene boje, a vrlo je bogat florom i faunom. Kako je to kraj u kojem je snijeg vrlo čest, zimi se mogu vidjeti fantastični prizori smrznutih i snijegom okupanih slapova.

Srce Slavonije

Našice su grad smješten u srcu Slavonije bogat dvorcima, a pravu romantiku može se doživjeti u šetnji perivojem kraj poznatog labuđeg jezera i paviljona Dora Pejačević. Perivoj je vrlo bogat starim drvećem, pa je danas gotovo pretvoren u šumu, ali još uvijek ima nekoliko vidikovaca i livada za savršen pogled.

Baranjski dvori

U Zmajevcu, 30 kilometara od Osijeka, smješteni su Baranjski dvori, koji mogu poslužiti kao idealno mjesto onima koji žele pobjeći od gradske gužve. Omeđeno vinogradima, šumom i Dunavom selo je ideal za uživanje u vinskim podrumima i domaćim specijalitetima. Uz to imate mogućnost posjeta okolnim dvorcima, fotosafari, vožnje čamcima ili kočijama te mogućnost jahanja.

Romantika Poreča

Prekrasne staze uz more koje vode sve do stare jezgre Poreča u vama će uvijek probuditi romantičara, a želite li uživati u miru i tišini možete posjetiti park pinija u neposrednoj blizini mora. Samo pet minuta vožnje brodom od Poreča smjestio se otočić Sv. Nikola gdje se u potpunosti možete prepustiti savršenom pogledu prema moru i Poreču.

Dubrovačke zidine

Očuvana stara gradska jezgra Dubrovnika jedno je od najatraktivnijih mjesta na kojem možete uživati sa svojim partnerom. Tvrđava Lovrijenac priča je za sebe, a smještena na 46 metara visokoj litici pruža savršen pogled na grad. Da bi romantika dosegnula vrhunac do uvale se dovezite brodom.

Šetalište Lungomare

Obalno šetalište dugo 12 kilometara koje spaja ponose Kvarnera - Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran - pravi je raj za romantičare. Crkva sv. Jakova, prelijepe vile i hoteli, spomenici i terase samo su dio onoga što možete vidjeti u šetnji, a tu su i svi ljekoviti okusi bilja zbog kojih je Opatija proglašena i klimatskim lječilištem.

Zaton kod Šibenika

Zaton je prekrasno mjesto niknulo u uvali u kojoj se Prokljansko jezero povezuje sa Šibenskim zaljevom, a okreženo je s tri brežuljka. Duge šetnje uz uvijek mirno more od uvale Dobri dolac do uvale Šarina draga pružaju pravi užitak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'