Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Pčelinji otrov bit će novi lijek za bolove u leđima i artritis?

Otrov pčela spoj je više proteina i aminokiselina koje na organizam djeluju protuupalno, a osjećaj boli smanjuju za oko 75 posto te podižu ukupan imunitet

Thinkstock
Foto: Thinkstock

Injekcije koje sadrže pčelinji otrov olakšavaju kronične bolove u leđima i nogama, otkrila je studija Sveučilišta Sjeverna Karolina. Znanstvenici su otkrili da već nekoliko injekcija koje sadrže otrov pčele umanjuju bolove i za 75 posto, piše Daily Mail. 

Iako je pčelinji otrov od davnina poznat kao lijek, pa se primjerice i Mao Ce Tung do starosti podvrgavao svakodnevnim ubodima pčela, tek nedavne studije dokazale su njegovu učinkovitost u liječenju konkretnih zdravstvenih problema.

Osim bolova u leđima i udovima, pčelinji otrov se pokazao korisnim i u liječenju bolnih zglobova, pa stručnjaci vjeruju da bi mogao biti vrlo koristan u liječenju artritisa. 

Pčelinji otrov je gorka bezbojna tekućina koji se sastoji od mješavine proteina, a djeluje kao sredstvo protiv zgrušnjavanja krvi i smanjuje upale. Tek jedan posto ljudi alergično je na ubod pčele, a znanstvenici vjeruju da bi se nakon detaljnog istraživanja na ljudima pčelinjim otrovom mogle umanjiti brojne bolesti i povećati ukupni imunitet organizma. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message