Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

"Pedeset nijansi sive": Seks-lekcije iz najnovijeg bestselera

Ljubavno-erotska priča “Pedeset nijansi sive” pokrenula je revoluciju među parovima i razbila je monotoniju u spavaćoj sobi, seks je postao maštovitiji i triput češći

Fotolia
Foto: Fotolia

Žena u prosjeku vodi ljubav jedanput na tjedan, no sivilo seksualnog života širom svijeta razbila je ljubavno-erotska priča. 

Knjiga “Pedeset nijansi sive” (Fifty shades of grey), koja govori o strastvenoj vezi između naivne studentice Anastasije Steele i tajanstvenog zavodnika, milijardera Christiana Greya, izazvala je pravu revoluciju u spavaćim sobama. Priča o vrućim seksualnim igrama, tajnama i mračnim erotskim željama toliko je snažno utjecala na žensku publiku da je mnogima iz korijena promijenila seksualni život. Nakon svojevrsne erotske biblije, mnoge su žene zadovoljno priznale da s partnerom u dugim vrućim igricama sada provode ne jednu nego tri noći u tjednu te uživaju u dodatnih 26 sati seksa godišnje. Ohrabrene primjerom mlade Anastasije, žene su počele i odvažnije eksperimentirati sa seksi igračkama te isprobavati poze.

Na prvom se mjestu najomiljenijih poza parova sada našla obrnuto okrenuta kaubojka koja je s trona potisnula “doggy” stil. Najprodavaniji erotski roman u 2012. potaknuo je i prodaju seksualnih pomagala te su u seks-shopovima najtraženiji postali povezi za oči, lisice i vibratori, a jedan od pet parova odvažio se isprobati i sado-mazo igračke, seks-kuglice i bičeve. Čak 54 posto čitateljica izjavilo je da im je bolji seks omogućio da se približe partneru te uspostave čvršću emocionalnu vezu. 

Dvije vrste granica jamče uživanje u seksu 

Odredite vlastite granice te postavite temeljna pravila erotske igre jer to će uvelike definirati i čitav vaš odnos s partnerom. Postavite meke granice koje ćete možda prijeći ako se odlučite iskušati nešto novo što vas uistinu privlači, ali i tvrde granice koje nećete i ne želite prekoračiti. 

Partneru otvoreno recite skrivene erotske želje

Ne zamarajte se mučnim unutrašnjim dijalozima. Slijedite instinkt te pažljivo slušajte unutrašnji glas. Autorica knjige ga naziva “unutrašnjom božicom” koja često bolje zna što u uistinu želite. Partneru otvoreno recite skrivene erotske želje, no u seksu ne činite ono što vam nije ugodno samo zato da mu ugodite.

Sasvim sigurno se neće korjenito promijeniti 

Ne pokušavajte ga promijeniti. Ana je naivno vjerovala da može rastopiti Christianovo srce te ga pretvoriti u sasvim drugačijeg muškarca. Ako osjećate da imate posla s gubitnikom, bolesno ljubomornim tipom, “control freakom”, ovisnikom o seksu i sl., otrijeznite se što prije te shvatite da ga nećete promijeniti.

Ne vjeruj muškarcu koji skriva vezu baš od svih 

Svakom je muškarcu potrebna određena doza privatnosti, no ako uporno od sviju taji vašu vezu, to je već sasvim druga priča. Ako sve vezano uz vas dvoje radi ispod žita te i od vas traži zavjet šutnje, znak je da nešto krije, stoga mu nemojte olako darovati svoje povjerenje.

Vjerujte mu kad kaže da nije dovoljno dobar 

Ne ignorirajte jasne signale upozorenja. Ako vas muškarac sam otvoreno upozori da nije dovoljno dobar za vas, tada je to definitivno tako. Takvo upozorenje je kao crveno svjetlo na semaforu - stoga stanite! 

Bestseler koji je promijenio svijet

  • 4 milijuna primjeraka prodano u samo 4 tjedna u SAD-u 
  • 9 milijuna $ su plaćena prava za filmsku adaptaciju
  • 1. na ljestvicama najprodavanijih naslova New York Timesa
  • 45 zemalja kupilo je prava za objavljivanje ovog naslova

Zabranjeno voće nije najslađe

Kroz priču o mladoj i stidljivoj Anastasiji i tajkunu neobičnog erotskog ukusa koji je želi potpuno kontrolirati, Erika L. James,  provukla je i više od 50 savjeta o tome što žene trebaju, a što ne trebaju činiti. 

Autorica tako savjetuje čitateljicama da se što češće prepuste neobuzdanim, vrućim fantazijama. Zabavite se pretvarajući se da ste netko drugi te zakoračite u nove dimenzije. U mašti igrajte zamišljenu ulogu seksi stjuardese ili sobarice ili isprobajte vrući savjet koji ste pročitali u svom omiljenom časopisu. 

Na popisu zabranjenih ljubavnih poteza je veza s muškarcem koji je od svoje spavaće sobe napravio seks-tamnicu te inzistira da budete njegova pokorna seks-robinja. 

Ni ne pomišljajte o tome da bacite sidro i uđete s takvom osobom u dublju vezu nego bježite što prije i što dalje. 

Ne sudi knjigu po koricama, ali niti ne skrivajte svoje želje 

Recite partneru kako se uistinu osjećate. Ni u vezi ni u seksu neće biti nikakvog napretka ni pomaka sve dok mu otvoreno ne kažete što od njega želite i očekujete. No prije svega ne sudite knjigu po koricama ni muškarca po vanjskom izgledu. Iako se možda na prvi pogled doima kao ego-manijak, u njemu se možda krije nježna duša. Nažalost, vrijedi i obrnuto, pa prije no što se vežete, provjerite kakav je on uistinu.

Posesivnost nije ljubav nego poremećaj! 

Partnerovu ekstremnu ljubomoru, opsjednutost s vama te to što u svakom trenutku želi znati gdje ste i s kim ste nemojte pogrešno tumačiti kao ljubav. Ne dopustite mu da kontrolira svaki vaš korak jer to će prije ili kasnije ionako razoriti vašu vezu. Od takvog posesivca je najbolje pobjeći što prije. 

Uspješni muškarci se nikad ne zasite moći

Budite posebno oprezni kad imate posla s moćnim i utjecajnim muškarcem. Takvi su muškarci često neprestano gladni moći, zaljubljeni u sebe te se nerijetko ponašaju kao “control-freakovi”, a to i nije baš previše seksi. Nerijetko su svjesni svog seksepila pa imaju dodatnu podlogu da dominiraju partnericom.

Ako je predobro da bi bilo istina - onda nije istina  

Nemojte dopustiti muškarcu da skupim darovima kupi put do vašeg srca. Budite oprezni prije no što povjerujete u nešto što vam se čini kao predobro da bi bilo istinito. Učini li vam se da je vaš partner g. Savršeni, budite uvjereni da negdje ipak postoji kvaka jer baš nitko nije savršen.

Pokornost kao stav je smrtonosna za vezu 

Veza se sastoji od davanja, ali i od primanja, stoga ni u vezi, ni u seksu, nemojte biti previše pokorni, poput naivne Anastasije Steele. Imate svoje mišljenje i svoj stav, pokažite to partneru! Eksperimentirajte! Nema ništa loše u pomalo čudnim fetišima te u tome da ljubavnom životu dodate malo vrućih začina.

Gledajte na sebe očima onoga koji vas voli 

Ne tražite mane na sebi i potrudite se da u sebi vidite ljepotu koju vaš partner vidi. Volite sebe i pokažite mu da vam ne nedostaje samopouzdanja jer samo prema ženi koja cijeni sebe muškarac se odnosi s poštovanjem. Nikad ne uspoređujte partnera i sebe s drugima jer to je recept za ljubavnu katastrofu!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message