Obavijesti

Lifestyle

Komentari 154

Penis može otkriti koliko će dugo njegov 'vlasnik' živjeti

Penis može otkriti koliko će dugo njegov 'vlasnik' živjeti

Erektilna disfunkcija je snažna naznaka prerane smrti. Znanstvenici su otkrili da je 557 sudionika ovog istraživanja imalo problema s erekcijom, a nakon gotovo osam godina njih 244 je umrlo

Poznato je koliko je erektilna disfunkcija vrlo neugodna za svakog muškarca, ali manje je poznato da to stanje može utjecati na životni vijek.

POGLEDAJTE VIDEO: Problemi s dužinom

Pokretanje videa ...

Američki znanstvenici upozoravaju kako muškarci s ovim problemom imaju 70 posto veći rizik da će kraće živjeti od ostalih. Iako je uvriježeno mišljenje da od erektilne disfunkcije pate uglavnom stariji muškarci, vrlo je raširena i među mlađom populacijom. Skoro 20 posto muškaraca mlađih od 40 godina ima ovaj problem.

- Ovo stanje može voditi kardiovaskularnim bolestima koje povećavaju rizik od prerane smrti. Već je poznato kako je erektilna disfunkcija povezana s kardiovaskularnim čimbenicima rizika, uključujući hiperlipidemiju (nenormalno visoka razina masnoća u krvi, kolesterola i triglicerida), hipertenziju (visoki krvni tlak), pretilost, dijabetes i pušenje - objašnjavaju znanstvenici Sveučilišta Mississippi.

Mislili ste da to nema veze? Evo što žene misle o muškarcima prema izgledu njihovog 'alata'
Mislili ste da to nema veze? Evo što žene misle o muškarcima prema izgledu njihovog 'alata'

Do tog zaključka su došli nakon što su proučili podatke 1790 muškaraca starih između 20 i 85 godina koji su sudjelovali u američkoj anketi Ispitivanje nacionalnog zdravlja i prehrane 2003. i 2004. godine. Između ostalog, pitanja su pokrivala i detalje o erekciji.

Te podatke povezali su krajem 2011. s podacima onih koji su u međuvremenu umrli i zaključili kako je erektilna disfunkcija snažna naznaka prerane smrti.

Znanstvenici su otkrili da je 557 sudionika ovog istraživanja imalo problema s erekcijom, a nakon gotovo osam godina njih 244 je umrlo.

Upset men having problem in bed

Kod njih 61 uzrok smrti bile su kardiovaskularne bolesti, 64 je preminulo od malignih neoplazmi, 12 od kroničnih respiratornih bolesti, a ostali zbog drugih uzroka. U obzir su uzeli dob, tjelesnu aktivnost, nacionalnost, opseg struka, dohodak... Na kraju su zaključili kako su ispitanici koji su patili od erektilne disfunkcije imali 70 posto veću šansu od prerane smrti.

Međutim, znanstvenici napominju kako ovakav rezultat njihovog istraživanja ipak treba uzeti u obzir s određenim oprezom jer su potrebna još mnoga istraživanja da bi više znali o tom problemu.

Otkrivena je prosječna veličina penisa: Jeste li iznad prosjeka?
Otkrivena je prosječna veličina penisa: Jeste li iznad prosjeka?

Naime, pitanje je koliko su pojedini ispitanici realno ocijenili svoju erekciju, odnosno probleme s njom. Studiju su objavili u časopisu Journal of Sexual Medicine, piše Daily Mail.