Lifestyle

Komentari 0

Pet ideja kojima možete unijeti prekrasne cvjetne uzorke u dom

Pet ideja kojima možete unijeti prekrasne cvjetne uzorke u dom

Ako imate narančaste stolice u blagovaonici, odaberite cvjetne tapete koje pokazuju naznake svjetlijih ili tamnijih nijansi narančaste. Tako će vaš prostor izgledati čisto i kohezivno

Dodavanje bilo kakvih cvjetnih uzoraka u interijer zasigurno će učiniti prostor privlačnijim. Svojim jedinstvenim bojama i uzorcima, cvijeće može pretvoriti svaku dosadnu sobu u jedan od najugodnijih prostora u domu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja za Mirjanu Mikulec

Osim toga, s različitim cvjetnim dizajnima kojih ima na tržištu, nećete imati problema pronaći onaj koji savršeno odgovara temi vašeg doma i jedinstvenoj osobnosti.

Dodavanje cvjetnih uzoraka u vaš interijer izvrstan je način da ukrasite svoj dom, ali morate biti oprezni sa svojim odlukama. Dodavanje premalo ili previše cvjetnih elemenata može negativno utjecati na vaš prostor - može postaviti pogrešan ton ili raspoloženje u vašem interijeru.

Želite li savladati umjetnost dodavanja cvjetne tematike u interijer, obratite pozornost na ove savjete:

1. Suho cvijeće

Osušeno cvijeće izvrsna je opcija za uređenje doma jer dolazi u različitim veličinama i bojama i ne zahtijeva nikakvo održavanje. Postoji mnogo načina da svoj dom ukrasite suhim cvijećem:

Stavite u vazu

Nakon što kupite ili sami osušite buket stavite ga u staklenu vazu i upotrijebite kao ukras na stolu. Korištenje suhih cvjetnih aranžmana učinkovit je način stvaranja ugodnog ambijenta.

Objesite ga

Dajte svojim običnim zidovima malo boje tako što ćete objesiti suho cvijeće na njih. Ovisno o vašim željama, možete objesiti suho cvijeće pojedinačno ili učvrstiti različite sorte u snopu.

Napravite potpuri

Pomiješajte organska ulja i svježe začinsko bilje u zdjeli punoj suhih latica kako biste napravili potpourri. Upotrijebite šarene limenke ili pletene košare kao posude tako da ćete imati estetski dodatak za dom i potpuno prirodan osvježivač zraka.

2. Tapete

Dok neki ljudi rado dodaju razne sitnice tu i tamo po svojem domu, drugi traže trikove za ukrašavanje koji će dati ugođaj cijeloj prostoriji. Ako ste jedan od potonjih, korištenje cvjetnih tapeta je idealna opcija za vas.

Cvjetne tapete dodaju karakter svakoj prostoriji istovremeno skrivajući nedostatke na zidovima.

Kada koristite tapete s uzorkom cvijeća, obratite pozornost na dizajn presvlaka u sobi. Općenito, trebali biste odabrati cvjetne tapete u sličnim nijansama ili nijansama kao presvlake u sobi (kauča, kreveta ili boja stolnjaka koje koristite).

Na primjer, ako imate narančaste stolice u blagovaonici, odaberite cvjetne tapete koje pokazuju naznake svjetlijih ili tamnijih nijansi narančaste. Tako će vaš prostor izgledati čisto i kohezivno.

Ako imate presvlake s uzrokom upotrijebite cvjetne tapete koje imaju manje ili veće uzorke. Ova kombinacija će vašem prostoru dodati vizualnu privlačnost i izgraditi vezu između različitih elemenata dizajna.

3. Mekani namještaj

Ako se još niste spremni posvetiti cvjetnim tapetama, razmislite o dodavanju cvjetne teme svom mekanom namještaju. Ovo je izvrstan način omekšavanja krutih interijera uz dodavanje teksture i sjaja boja u sobe neutralnih boja.

Postoji mnogo načina da svom mekanom namještaju dodate cvjetne vibracije. Za početak, možete odabrati jednu jednobojnu stolicu u svojoj blagovaonici i tapecirati je cvjetnim uzorcima. Također možete investirati u tepihe ili deke s cvjetnim uzorkom ili koristiti ukrasne jastučiće s cvjetnim motivom. Ako želite unijeti cvjetni element u svoju spavaću sobu, ukrasite je dekama ili posteljinom s cvjetnim uzorkom.

4. Zavjese

Prozori i staklena vrata već su funkcionalni sami za sebe, ali dodavanje cvjetnih uzoraka učinit će ih estetski privlačnijima. Zapravo, zavjese s uzorkom cvijeća mogu poboljšati oblik i funkciju vaših prozora i staklenih vrata.

Kako biste maksimalno povećali vizualni učinak cvjetnih zavjesa, razmotrite dominantne boje u sobi. Možete stvoriti kohezivan izgled odabirom zavjesa s uzorkom koji nadopunjuje nijanse vaših zidova. Na primjer, zavjese s pastelnim bojama cvjetova izgledat će dobro u sobama neutralnih boja.

Na drugu stranu, ako želite da vaše zavjese s uzorkom cvijeća postanu središnja točka sobe, možete odabrati uzorke koji su u suprotnosti sa zidovima i namještajem, piše Design Swan. Na primjer, bijele zavjese s velikim cvjetovima crvenih makova mogu biti zvijezda u potpuno bijeloj kuhinji. 

5. Umjetnost na zidovima

Tražite li načine da osvježite dosadne zidove? Ako ste odgovorili potvrdno, najbolji je način da dodate zidnu umjetnost koja prikazuje cvjetne dizajne ili uzorke.

Možete dodati velike cvjetne slike na svoje zidove kako biste dodali boju i postavili ton male sobe. Uređivanje zidova s cvjetnim slikama u različitim veličinama i bojama može vašoj sobi dati zanimljiv pogled. Također možete objesiti tri uokvirene cvjetne slike jednu uz drugu.

Osim cvjetnih slika, svoje zidove možete ukrasiti i metalnim cvjetnim zidnim umjetninama ili visećim ogledalima s cvjetnim okvirima. Za uljepšavanje predsoblja možete koristiti i cvjetne zidne satove.

Najčitaniji članci