Lifestyle

Komentari 5

Pet načina kako dodati jaja u gotovo svako jelo koje poželite

Avokado prerežite na pola, izvadite sjemenku i dodatno izdubite. U svaku polovicu razbijte jedno jaje te dodajte sol i papar. Stavite na posudu te pecite u pećnici 20 minuta

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom

Pored doručka, jaja mogu biti odličan dodatak i drugim obrocima, ručku, večeri pa čak i desertu. Jaje možete jesti u bilo koje doba dana i u svim oblicima, bilo da se radi o kuhanom, prženom ili poširanom, piše Women's Health

1. Jaje s tjesteninom umjesto umaka

Ispecite jaje na oko i dodajte na vrh tjestenine. Tekući žumanjak poslužit će umjesto umaka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

2. U povrću i salatama

Dobro skuhajte jaje i naribajte ga i stavite preko pečenih šparoga, blanširanog graška ili vaše omiljene salate. Jaje je bogato hranjivim sastojcima pa ćete duže osjećati sitost. 

3. Kao desert

Napravite puslice od bjelanjka i šećera. Možete dodati i voće pa sve zajedno zapeći u pećnici. Možete napraviti slatku kajganu s bananom. Bananu dobro izblendajte, dodajte jaja i cimet i miješajte dok se sastojci ne povežu. To zajedno ispecite kao običnu kajganu. 

4. Dodajte jaje u juhu

Umutite jaje i dodajte ga u juhu kako bi bila gušća i sočnija. 

5. Jaje u avokadu

Avokado prerežite na pola, izvadite sjemenku i dodatno izdubite. U svaku polovicu razbijte jedno jaje te dodajte sol i papar. Stavite na posudu te pecite u pećnici 20 minuta na 200 °C. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Smije li se krumpir podgrijavati - saznali smo konačan odgovor

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Barbarom Rocco:

Najčitaniji članci