Lifestyle

Komentari 2

Pet razloga zašto dnevna soba izgleda neurednije nego što je

Pet razloga zašto dnevna soba izgleda neurednije nego što je

Ako je namještaj prevelik za veličinu dnevne sobe, onda ona može izgledati prenatrpano. Također, ako nema dovoljno svjetla stvara se osjećaj skučenog prostora

Možda radite neke male pogreške zbog kojih dnevni boravak izgleda neurednije nego što zapravo jest. Dobra vijest je da to možete prilično lako 'popraviti'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručnjaci za prodaju nekretnina otkrili su neke pametne trikove koji će 'pomalo neurednu' dnevnu sobi učiniti urednijom. Evo na što trebate paziti:

Namještaj je prevelik

Ako je namještaj prevelik za veličinu dnevne sobe, onda ona može izgledati prenatrpano. Beatrice de Jong preporučuje da ga smjestite u stražnjem dijelu prostorije kako ne bi zaklanjao pogled prema ostalim predmetima.

Nema dovoljno svjetla

Svijetle, otvorene prostore prirodno povezujemo s urednošću i čistoćom. Ako je dnevna soba pretamna, počet će se osjećati više poput vlažnog i skučenog podruma, a manje poput prostorije za ugodan boravak. De Jong savjetuje da ne zaklanjate nijedan prozor namještajem kako biste dobili što više sunčeve svjetlosti, a ako nemate dovoljno prozora onda stvorite umjetnu svjetlost.

Koristite previše boja

Ako ne volite jednobojni izgled, to je u redu. Međutim, i dalje je važno da ne pretjerate jer previše boja može preplaviti oko i učiniti da prostorija izgleda kaotično i neuredno. Marlene Fao preporučuje uređenje s najviše tri boje. Predlaže da odaberete dvije glavne boje i treću nijansu za dodatke.

Imate puno stvari

Vjerojatno ste se naviknuli na svoju okolinu, tako da možda ne primjećujete tu hrpu časopisa na stoliću, ali gosti definitivno hoće. Christopher Totar kaže da 75 posto ravnih površina poput stolova može biti puno, što znači da biste vjerojatno trebali ukloniti neke svijeće ili knjige iz dnevne sobe. Ako imate djecu ili hobi s puno stvari,  kupite kante i kutije. Možete ih čak uklopiti u dizajna prostora.

Dodatci za kućne ljubimce kvare dojam

Kreveti za kućne ljubimce i igračke za žvakanje, koje su razbacane posvuda u dnevnoj sobi, mogu učiniti da prostorija izgleda neuredno, pa je najbolje da ove predmete držite izvan, posebno ako imate goste kod kuće ili želite prodati svoj dom, savjetuje Gerard Splendore, a piše Apartment Therapy.

Najčitaniji članci