Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet savjeta za glatke pazuhe

Pet savjeta za glatke pazuhe
4

Brijanje ne bi trebao biti proces sastavljen od jednog koraka. Postizanje glatkog rezultata bez iritacija zahtijeva posao, ali ishod je vrijedan dodatnih nekoliko minuta

VIDEO

Kao što postizanje zdrave kože zahtijeva vrijeme i strpljenje, isto je potrebno i za postizanje glatkih pazuha. Bezbrojni problemi mogu nastati zbog zanemarivanja pravilne pripreme i njege, uključujući povrede od britve, 'urasline' i brijanje koje ne traje. Štoviše, osjetljiva područja poput pazuha zahtijevaju još više opreza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Na tržištu možete pronaći mnoštvo proizvoda za koja se tvrdi da će vam pružiti glatke pazuhe, ali sve su to uzaludne tvrdnje ako ih ne koristite ispravno. Postoji nekoliko savjeta za glađe brijanje, ali i nekoliko pogrešaka koje treba izbjegavati:

 1. Prije brijanja uvijek napravite piling

U slučaju da niste čuli, čišćenje mrtve kože prije brijanja može imati veliki utjecaj na svilenkast rezultat.

- Ovdje je cilj smanjiti trenje što je više moguće, a to je ono što iritira vašu kožu - kaže dermatologinja Brandith Irwin te preporučuje korištenje tople vode i nježnog pilinga za ribanje i omekšavanje pazuha.

Ako želite uštedjeti ili jednostavno preferirate kućne pripravke, možete napraviti i vlastiti piling za tijelo kod kuće. Prilikom nanošenja pilinga, nemojte pritiskati područje ispod pazuha jer je to vrlo osjetljiva koža. Također, ako znate da vam je to područje jako osjetljivo slobodno preskočite ovaj dio. Nisu svi tipovi kože stvoreni za piling, i to je u redu.

8 blagodati tuširanja hladnom vodom - za kožu, kosu i vitkost
8 blagodati tuširanja hladnom vodom - za kožu, kosu i vitkost

2. Vodite računa o tome gdje koristite 'kemijske' pilinge

Radije ćete se držati nježnih pilinga na područjima poput pazuha i bikini zone, a ne kemijskih, jer potonji mogu biti posebno iritantni za ta područja. Ne želite nikakve kemikalije oko uskih, zatvorenih prostora, poput pazuha ili nabora koji su oko stidnog područja, jer to može biti vrlo iritantno, objasnila je dermatologinja Neda Mehr. Ako koristite kemijske pilinge na drugim dijelovima tijela, pazite i izbjegavajte ih nanositi neposredno nakon brijanja jer ćete vjerojatno dodatno iziritirati to područje.

3. Koristite čistu britvicu sa svježom oštricom

Ako mislite da sve britvice vode do istog rezultata brijanja, varate se. Znamo da potraga za najboljom britvom može biti zamorna, ali evo u čemu je osnovni problem - bez obzira koliko je lijep vaš brijač, neće trajati zauvijek. Zapravo, važno je za zdravlje kože i kvalitetu brijanja povremeno mijenjati britvu. Ako pretjerano koristite istu britvu, tupe oštrice mogu ozlijediti kožu. Srećom, sve više tvrtki za brijanje sada pruža još lakšu zamjenu oštrica kada za to dođe vrijeme. U svakom slučaju, pazite na redovitu rotaciju brijača.

4. Hidratizirajte nakon brijanja

- Nakon brijanja, kožu treba nježno osušiti, a zatim možete nanijeti nježni hidratant kako bi se smanjila iritacija i suhoća nakon brijanja - rekla je dermatologinja Tiffany Clay.

Budite oprezni: Maslinovo ulje koži može pomoći, ali i odmoći
Budite oprezni: Maslinovo ulje koži može pomoći, ali i odmoći

Ako tretirate britvom veću površinu, poput nogu ili ruku, možete koristiti svoju redovitu hidratantnu kremu za njegu kože. No, kada brijete pazuhe ili bikini zonu, držite se proizvoda napravljenih posebno za tu svrhu.

5. Čuvajte se pretjeranog brijanja

- Jedna greška koju često viđam je da se ljudi pretjerano briju i dobiju alergiju na nikal, a zatim ne odlaze dermatologu nakon toga. Tako da se nastavljaju brijati i kada su alergični, a to dovodi do hiperpigmentacije, crvenila i iritacija kod svjetlijih tipova kože - objašnjava Mehr. Također, trebali biste izbjegavati brijanje nadražene kože u bilo kojem obliku. Dakle, ako niste uveli nove proizvode i slijedite gore navedene savjete, trajna iritacija može biti znak da ste razvili alergijsku reakciju na oštricu.

Pripremite se za ljeto! Prirodni preparati protiv celulita iz kućne radinosti - kreme, ulja, čajevi...
Pripremite se za ljeto! Prirodni preparati protiv celulita iz kućne radinosti - kreme, ulja, čajevi...

Kao i uvijek, obratite se dermatologu ako se iritacija zadrži. Brijanje ne bi trebao biti proces sastavljen od jednog koraka. Postizanje glatkog brijanja bez iritacija koja traje, zahtijeva posao, ali rezultat je vrijedan dodatnih nekoliko minuta. Ne zaboravite napraviti piling prije, upotrijebite svježu i kvalitetnu britvu, zatim nanesite hidratantnu kremu za osjetljiva područja i nikada se ne brijte preko nadražene kože, prenosi MBG

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku