Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet tipova kupaca: Tko je lovac na sniženja, a tko društveni tip?

Pet tipova kupaca: Tko je lovac na sniženja, a tko društveni tip?
3

Svaki od pet tipova ima svoje prednosti i mane, a u zamke nepotrebne kupnje često upadaju društveni tipovi i lovci na sniženja kojima je jedini cilj ušteda

VIDEO

Termin 'terapija šopingom' dugo se koristi kako bi se opisao odnos prema šopingu. Bez obzira na to volite li ići u kupovinu ili ne, obično postoji neki emotivan razlog koji stoji iza vaših navika.

POGLEDAJTE VIDEO: Vodič za mudro kupovanje

Pokretanje videa...

01:01

Kad postanete svjesni svojih navika u kupovini, lakše ćete osvijestiti 'okidače' koji vas tjeraju na takvo ponašanje i ubuduće donositi pametnije odluke prije nego što posegnete za novčanikom.

Ne idite gladni u šoping: Kupit ćete nezdravo, a više potrošiti
Ne idite gladni u šoping: Kupit ćete nezdravo, a više potrošiti

Stilistica Susie Hasler, koja pomaže ženama da promijene svoj stil nakon trudnoće ili uslijed menopauze, kaže da postoji pet tipova kupaca, piše Daily Mail

Društveni tip 

U kupovinu odlaze bez jasnog cilja, uglavnom uživaju u druženju s prijateljicom ili prijateljem. Kupovina im je poput izlaska, često uzimaju pauzu za odlazak na kavu ili ručak. 

Three young women in a cafe after a shopping

Prednosti: Zbog osjećaja socijalizacije imaju pozitivan odnos prema kupovini. 

Mane: Budući da nemaju jasan cilj, često kupuju krive stvari jer isključivo slušaju mišljenje svoje pratnje pa kupuju na brzaka, bez dubljeg promišljanja. 

Terapijski tipovi

Šoping je njihova terapija. Kupuju kada se osjećaju i loše i dobro. To je njihov ispušni ventil, i prema njima je skovan termin šoping terapije. 

Prednost: Kupovina doista može imati terapijski učinak ako se njome nagrade kada se osjećaju loše ili ako se požele nagraditi jer su napokon dobili dugo očekivani bonus na plaći. 

Supertrik za odlazak u šoping namirnica - bez imalo pisanja
Supertrik za odlazak u šoping namirnica - bez imalo pisanja

Mane: Baš kao i sva brzinska rješenja, i ovo može biti vrlo kratkog daha. To nije zdrav odnos prema kupovini zato što se njime potiskuju emocionalni problemi na kojima treba raditi. 

Darivatelji 

Uživaju kupovati darove, uživaju u potrazi za idealnim poklonom za najmilije i često više vole kupovati za druge, a ne za sebe. 

Prednosti: Prekrasan je osjećaj kada nekoga usrećite i uljepšate mu dan. 

U godinu dana šopingiranjem izgubimo čak 14.884 kalorija
U godinu dana šopingiranjem izgubimo čak 14.884 kalorija

Mane: Ako baš nikada ništa ne kupuju sebi, trebali bi utvrditi zašto je tome tako, zašto nisu u stanju pronaći dar ili sitnicu koja će ih usrećiti te zašto misle da oni to možda ne zaslužuju. 

Lovci na sniženja 

Iako imaju dovoljno novca da si priušte nešto po punoj cijeni, više uživaju u činjenici da su to nešto dobili na popustu. Njima je šoping poput igre u kojoj moraju pobijediti. 

Big sale tag

Prednosti: Ovi tipovi štede novac. 

Mane: Često osjećaju krivnju jer proizvod nisu kupili zato što im doista treba nego zato što je bio na popustu. Vrlo često im se događa da kupuju nešto što nikada ne obuku ili ne iskoriste. 

Informirani tipovi

U kupovinu odlaze s jasnim ciljem i svrhom. Prije izlaska iz kuće rade popis i svaki proizvod isprobaju. Ovo je savjet koji uvijek dajem svojim klijentima, kaže Hasler. 

Prednosti: Dugoročno štede novac i u kupovini donose najbolje odluke. Ovi tipovi imaju najzdraviji odnos prema kupovini. 

Mane: Svatko će poželjeti da je puno prije uspostavio ovakav odnos prema šopingu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu