Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Petrin (8) likovni rad krasit će pakiranje Dukatovog mlijeka: 'Svi moramo čuvati naš planet'

Petrin (8) likovni rad krasit će pakiranje Dukatovog mlijeka: 'Svi moramo čuvati naš planet'

Osim što uživa u crtanju, svoje slobodno vrijeme, kaže, najviše voli provoditi igrajući se sa svojim prijateljicama ili u planinarenju i prirodi te treniranju skokova u vodu na Bazenu Kantrida

VIDEO

U konkurenciji od 8850 učeničkih radova na temu našeg planeta Zemlje, pristiglih na 9. kreativnom likovnom natječaju Dukata 'Volim mlijeko', od četiri najuspješnija rada izabran je onaj Petre Cupač, osmogodišnje učenice 2. razreda opatijske OŠ Rikard Katalinič Jeratov, čime će upravo njezin šareni rad Zemlja, krasiti pakiranje Dukatovog trajnog mlijeka, koje će od ožujka biti u prodaji u trgovinama diljem Hrvatske.   

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kada je učiteljica spomenula da je tema ovogodišnjeg natječaja naš jedan i jedini, zeleno-plavi planet Zemlja, kojeg moramo voljeti i čuvati kako bi svi njegovi stanovnici - ljudi, životinje i biljke živjeli skladno i sretno, bila sam jako uzbuđena. Nacrtala sam planet Zemlju čistu i lijepu, koja se uvijek smiješi. Moj planet ima ruke i noge jer se samo tako čist može kretati. Jako sam sretna što će moj crtež biti na pakiranju mlijeka - kazala je simpatična djevojčica, čiji je rad nacrtan flomasterima i kojoj je, osim likovnog, omiljeni predmet  engleski jezik. 

Osim što uživa u crtanju, svoje slobodno vrijeme, kaže, najviše voli provoditi igrajući se sa svojim prijateljicama ili u planinarenju i prirodi te treniranju skokova u vodu na Bazenu Kantrida. Nagradu od dvije tisuće kuna nasmijana djevojčica će, kaže, potrošiti za kupnju novog mobitela jer joj se stari razbio.

Petrin rad izabran je kao najkreativniji u kategoriji drugih razreda osnovnih škola. Zahvaljujući njenom kreativnom, likovnom uratku Dukat je za cijeli pobjednički razred učenicima isporučio veliki tetrapak, Dukatino jogurte i čokoladno mlijeko, šalice s Petrinim radom, blokove s Petrinim radom, platnene torbe, flomastere, slikovnice Sirolandija, letke Dukatići čuvaju prirodu, diplome za ostale sudionike natječaja, te pozivnice da za vikend pogledaju online predstavu "Zamisli" Teatra Tirena.

- Kako je djeci bitno skretati pozornost na važnost svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj odlučila sam da se prijavimo na navedeni, kreativni likovni natječaj. Tema je bila jako zanimljiva jer potiče djecu i na očuvanje planeta pa su učenici odmah maštovito započeli likovno stvarati. Mašta može svašta, proizašli su prekrasni likovni radovi koje smo poslali na natječaj - kazala je Petrina učiteljica Gordana Jedriško Popeškić, navevši kako u svojem razredu ima ambiciozne učenike, uvijek spremne na nove izazove. 

- Veselimo se svakom uspjehu i jako smo ponosni što je izabran rad baš iz našeg razreda. Učenici su bili jako uzbuđeni jer smo morali snimati video o školi, razredu sa Petrom, snimati fotografije sa tetrapakom, a uz sve to smo dobili i priznanje za sudjelovanje te poklone koji su nas jako razveselili - dodala je ponosna učiteljica, ističući kako, bez obzira što se radi o jednoj specifičnoj školskoj godini, njezini veseli i ambiciozni učenici često su sudjelovali na različitim natjecanjima gdje su postigli zapažene rezultate, poput natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar, gdje su ušli među 10% najboljih u svojoj kategoriji.

Također, zapažene rezultate postigli su i na literarno - likovnim natječajima, gdje su njihove pjesme i sastavci objavljeni u 26. izdanju zbirke učeničkih radova 'Čakavčići pul Ronjg'.

- Sudjelovali smo u čitanju naglas na natjecanju ČA-čitalnica Kastav, gdje je učenik našeg razreda proglašen Naj - čitačem na čakavštini te na likovno – literarnom natječaju "Nacrtaj ili napiši priču o lovranskom Maruniću. Svi naši nagrađeni i ostali radovi bili su objavljeni u brošuri "Sve što znam o Lovranu i lovranskom Maruniću", koja je predstavljena u prosincu u okviru Dana dječjih radosti - ponosna je učiteljica opatijske OŠ.

Vrijedne ručice njenih drugaša zasadila su i dva stabla maslina u školskom vrtu, budući da su početkom ožujka sudjelovali i u nacionalnoj Kampanji 'Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.' Udruge  'Zasadi stablo ne budi panj.' U svibnju im pak slijedi matematičko natjecanje 'Klokan bez granica' 2021.

- Javljajući se na natjecanja kod učenika potičemo maštu i kreativnost i zato se veselimo novim zadacima i uspjesima - zaključuje ponosna učiteljica Gordana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara