
Šalša je idealna za ljeto, puna je povrća, zdrava i osvježavajuća. Možete ju iskoristiti kao umak za razne tjestenine, a fina je i kao namaz na kruhu ili tostu
Lifestyle
Komentari 0Šalša je idealna za ljeto, puna je povrća, zdrava i osvježavajuća. Možete ju iskoristiti kao umak za razne tjestenine, a fina je i kao namaz na kruhu ili tostu
broj osoba: 4
priprema: 15 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
500 g rajčice, velika glavica crvenog luka, 3 češnja češnjaka, šaka svježeg bosiljka, manja ljuta paprika, sol, papar, suhi peršin, crvena paprika
Operite i očistite povrće. Iz paprike izvadite sve sjemenke. Grubo nasjeckajte sve namirnice pa ih ubacite u blender. Sve dobro izblendajte pa dodajte začine. Još jednom kratko upalite blender da se sve sjedini. Dobivenu šalšu procijedite kroz cjedilo. Krupniji dio salse prebacite u teglicu. Nemate li kod kuće blender, povrće možete i sami sitno nasjeckati nožem te pomiješati sa začinima. Šalšu čuvajte u frižideru, hermetički zatvorenu. Svježa će biti od 5 do 7 dana.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+