Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Piling i lagane kreme osnova su pravilne njege kože po ljeti

Piling i lagane kreme osnova su pravilne njege kože po ljeti
4

Piling tijela omogućuje ravnomjernije tamnjenje i bolje upijanje krema, oblozi od kamilice štite područje oko očiju od bora, a koža lakše diše uz lagane emulzije

VIDEO

Kako biste pripremili kožu za ljeto, najprije napravite piling tijela da uklonite odumrle stanice, pročistite pore, ojačate mikrocirkulaciju i potaknete proces regeneracije, kaže Dina Dražić, kozmetičarka i vlasnica beauty centra Midi. 

Pritom je nebitno upotrebljavate li piling iz trgovine ili onaj iz kućne radinosti. Nježno ga umasirajte u kožu te isperite mlakom vodom, savjetuje i ističe kako uklanjanje mrtvih stanica omogućuje ravnomjernije tamnjenje i bolje upijanje ostalih preparativnih sredstava. Kako je ozonski omotač sve tanji, koža je puno više podložnija opeklinama, alergijama na sunce i preranom starenju kože. 

- Zbog djelovanja jakih sunčevih zraka stalno žmirimo, a to potiče stvaranje bora na području oko očiju. Za prvu pomoć tu su odlični oblozi od kamilice. Također bi bilo poželjno nanositi kremu za predio oko očiju u debljem sloju, kao masku. No to ne vrijedi i za gel jer on u debljim slojevima postaje ljepljiv - kaže kozmetičarka Dražić. I ne zaboravite, savjetuje, na osnovnu zaštitu, a to su sunčane naočale. 

- Također, preporučila bih lake hidratantne kreme koje odgovaraju vašem tipu kože. Ljeti je znojenje kože izraženije te se hranjiva, odnosno masnija krema ne preporučuje jer će zatvoriti pore i onemogućiti disanje kože - kaže. Ističe kako su kreme za zaštitu kože od sunca većinom emulzijskog tipa, što znači da bi trebale biti masne i vodootporne. 

- Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) propisala je standard vodootpornosti prema kojem se preparat smije deklarirati kao vodootporan ako se nakon dvaju kupanja od 20 minuta na koži nalazi minimalno 50 posto nanesenog filtera - objašnjava Dražić te dodaje da kreme za zaštitu mogu biti “sunscreen”, što znači da apsorbiraju i djelomično razgrađuju UV zrake, i “sunblock”, što znači da odbijaju UV zrake. 

Kremu za sunčanje obvezno nanosite svaka dva-četiri sata, ovisno o faktoru

- ‘Sunscreen’ kreme sadrže kemijske filtere, a ‘sunblock’ fizičke filtere, odnosno mineralne sastojke poput titanij dioksida, cink oksida ili željezo oksida - govori. Što se tiče količine kreme, kozmetičarka Dražić napominje da se vodite načelom da svaka od dva do četiri sata treba ponovno nanijeti kremu za sunčanje. 

- Zdrava koža nije samo lijepa za oko nego i znak pravilne brige i cjelokupnog zdravlja organizma. Stoga pazite na nju svakog dana i dopustite joj da vam uzvrati na najbolji mogući način, a to je svjež i veličanstven izgled - kaže.

Osim pravilne njege izvana nemojte zaboraviti i na onu iznutra. Kako koža koja je izložena suncu potiče snažnu antioksidativnu aktivnost, počinje ubrzano trošiti zalihe antioksidansa koji više ne mogu obavljati zaštitnu ulogu. 

- Zato je vrlo važno održavati razinu antioksidansa u tijelu. Dajte prednost tamnijem voću i povrću jer sadrže veću količinu antioksidansa poput crnoga grožđa, crvenoga grejpa, borovnica itd. - savjetuje.

Njega očiju 

Posebnu pozornost posvetite njezi očiju. Obvezno nosite sunčane naočale te štitite to nježno područje kremama.

"Ne" teškim kremama 

Ljeti upotrebljavajte lagane hidratantne kreme koje odgovaraju vašem tipu kože jer će masnije začepiti pore i onemogućiti disanje kože, kaže Dina Dražić.

Pravilna zaštita 

Kreme za zaštitu mogu biti “sunscreen”, što znači da apsorbiraju i djelomično razgrađuju UV zrake, te “sunblock”, što znači da odbijaju UV zrake.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju