Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Pilula "crnog vina" omogućit će nam da živimo 150 godina?

Pilula "crnog vina" omogućit će nam da živimo 150 godina?
1

Sintetska verzija čudotvornog sastojka vina resveratrola ima 100 puta jači učinak na zdravlje od jedne čaše vina, a osim antiage učinka djeluje i preventivno protiv raka

VIDEO

U narednih pet godina na tržištu bi se trebala naći sintetička verzija resveratrola, tvari iz crnog vina koja bi mogla znatno produljiti životni vijek i spriječiti razvoj opasnih bolesti, najavio je farmaceutski div GlaxoSmithKline. Znanstvenici već dulje vrijeme provode testiranja o učinku aktivnih sastojaka iz vina na zdravlje te mogućnosti njihove sinteze u lijek. Otkrili su da sintetičke verzije resveratrola osim prevencije raznih bolesti djeluju i na usporavanje procesa starenja stanice zahvaljujući stimulaciji proteina nazvanog SIRT1, piše Daily Mail.

Sintetski čudotvorni lijek navodno ima i do 100 puta jači učinak na zdravlje nego čaša vina, a upravo se provode njegova testiranja na ljudima. Protein ciljano djeluje na jedinstveni enzim s anti-age učinkom, čime se naposljetku može spriječiti razvoj malignih oboljenja, Alzheimera i dijabetesa tipa 2.

- Lijek koji sadrži resveratrol iz vina ne samo da bi liječio jednu bolest, nego bi mogao spriječiti nastanak njih 20-ak, ali  usporiti starenje - rekao je profesor genetike sa Sveučilišta Harvard, David Sinclair.

Dodaje kako je stvaranje takvog lijeka revolucija u industriji farmacije, a služit će i za liječenje masne jetre, katarakta, osteoporoze, propadanja mišića, poremećaja spavanja, kao i upalnih bolesti poput psorijaze, kolitisa i artritisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uz resveratrol u tableti, ljudi bi mogli živjeti i do 150 godina, no da bismo došli do toga potrebno nam je još istraživanja - ističe Sinclair.

Resveratrol je polifenol koji štiti grožđe od plijesni, a djeluje kao jak antioksidans te sprječava nakupljanje kolesterola na stjenkama žila, usporava grušanje krvi i blagotvoran je kod crijevnih bolesti te dijabetesa. Iako njegovo djelovanje nije u potpunosti razjašnjeno, brojne studije dokazuju njegov blagotvoran učinak na zdravlje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam