Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Pita od čvaraka po receptu iz 1952. godine: Slatka varijanta

Pita od čvaraka po receptu iz 1952. godine: Slatka varijanta

U 'Knjizi za svaku ženu', koja je izdana davne 1952. godine u Hrvatskoj seljačkoj tiskari, pronašli smo zanimljiv recept za pitu koja se radi sa čvarcima i jabukama ili pekmezom

VIDEO

Sastojci:

  • 4 dl mljevenih čvaraka
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 2 dl sitnog šećera
  • 3 žumanjka
  • 2 do 3 velike žlice vina
  • 8 dl brašna prosijanog s malom žlicom soda bikarbone
Baking with rolling pin, dough, sugar and empty egg shells on wo

Postupak:

Čvarci se umiješaju pjenasto pa im se dodaju žumanjci, šećer i vrhnje, a na kraju brašno. Zamijesi se tijesto i pusti da stoji pola sata. Potom se razreže u dva dijela, razvalja, stavi u protvan i puni jabukama ili pekmezom pa prekrije drugim dijelom tijesta.

Božićne slastice po receptima naših baka: Od orahnjače do breskvica, kiflica, medenjaka...
Božićne slastice po receptima naših baka: Od orahnjače do breskvica, kiflica, medenjaka...

U originalnom receptu ne piše na kojoj se temperaturi peče i koliko dugo, ali kako se radi o piti, pecite je oko pola sata na 180 do 200 stupnjeva. Pita je gotova kada dobije lijepu boju.

Savjet: Jabuke možete naribati pa pomiješati sa malo cimeta i šećera, a ako se odlučite za pekmez, onaj od šljiva je odličan izbor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj