Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Pitanja koja nisu odmah za prvi spoj: Bolje je pričekati s njima

Pitanja koja nisu odmah za prvi spoj: Bolje je pričekati s njima

Pojedinci kažu kako je prvi spoj nalik razgovoru za posao. Želite ostaviti najbolji mogući dojam i doznati što više o mogućem partneru, no pritom valja biti oprezan

VIDEO

Ne želite na prvom spoju šutjeti i ostaviti dojam da niste zainteresirani, no s druge strane, postavljanje škakljivih ili neugodnih pitanja također neće pomoći stvaranju ugodne atmosfere. Kao i za razgovor za posao, valja se pripremiti za prvi spoj. Pritom treba imati na umu da je pojedina pitanja ipak bolje izbjeći, piše Lifehacker.

POGLEDAJTE VIDEO: Ljubav bodybuildera i punije žene pod povećalom

Pokretanje videa...

Ljubav bodybuildera i punije žene 01:07

Bez obzira na dobre namjere i interes koji leži iza takvih pitanja, ne želite da potencijalni partner počne planirati bijeg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. I, koja je tvoja priča?

Klišeizirani početak razgovora koji se obično odvija na početku romantične potrage zapravo je toliko bezličan da partneru ne dajte mogućnost smislenog odgovora. Dobar prvi spoj pružit će vam temelje za nastavak veze, ali želite biti određeni i originalni kako biste to ostvarili.

2. Zašto si još samac?

Neki ljudi u takva pitanja pokušavaju prikriti komplimente ili pohvale. Želite reći da netko djeluje sjajno, pa se čudite kako već nije u vezi. No prije nego ovo pitanje prevalite preko usta, razmislite kako će izgledati nastavak razgovora. Partner će stidljivo reći da ne zna, no u sebi razmišlja što stoji iza vašeg pitanja i pokušat će skrenuti razgovor na druge teme umjesto da razmišlja o tome zašto je još sam. Teško da će reći kako ima problema sa predanošću ili emocionalnim ogradama.

10 načina kako najlakše kuhačom 'obarati s nogu'
10 načina kako najlakše kuhačom 'obarati s nogu'

3. Što te je privuklo na meni?

Opet, pogrešan pokušaj flerta. Ovo pitanje može zvučati previše arogantno ili previše nesigurno. U svakom slučaju, nemojte loviti komplimente.

4. Koji su tvoji hobiji?

Previše generički. U idealnom slučaju, sugovornik će ležerno odgovoriti par rečenica o jednom od svojih hobija, no nedovoljno da se konverzacija nastavi u tom smjeru. Radije postavljajte konkretna pitanja o tome što i kako rade.

5. Kakva je tvoja obitelj?

Razgovor o obitelji može biti zanimljiv i fascinantan, ali ne na prvom spoju. Ako se osjećate samouvjereno, možete pokušati pogoditi je li sugovornik srednje dijete ili ne, je li blizak sa svojim roditeljima. Izbjegavajte pitati o mogućem razvodu roditelja ili zašto ne razgovara s njima.

6. Crveno ili bijelo vino?

Crveno. Ti? Bijelo? Odlično. Sjajan razgovor.

Pravila savršene komunikacije: Unesite emociju u razgovor
Pravila savršene komunikacije: Unesite emociju u razgovor

Umjesto dosadnih fraza i neosobnih pitanja, radije promislite o mogućem smjeru u koji će vas odvesti razgovor ako postavite drugačija pitanja. Ključno je da se sugovornik osjeća ugodno i zanimljivo, a pitanjima koje postavljate možete se prikazati kao netko tko je originalan, samouvjeren i pažljiv.

1. Koji ti je praznik najdraži?

Snažni stavovi su važni, sve dok niste na skliskom terenu. Pitanjem o blagdanima možete otvoriti vrata razgovoru o obitelji, tradicijama, omiljenom dobu godine, hrani. Pitanja poput ovog savršena su za koketnu šalu.

2. Kakav si bio kao dijete?

To sugovorniku daje priliku da govori o sebi i svojoj osobnosti, ali s distancom u odnosu na to kakav je danas.

3. Kad bi mogao, bi li radije čitao misli ili bio nevidljiv?

Ovo je pitanje savršeno za otkrivanje osobnosti bez pritiska preranog otkrivanja mana. Ovakva pitanja mogu biti nevina, koketna, duboka ili kakva god želite.

4. Što si radio danas?

Ovo je sasvim obično, ljudsko pitanje koje pokazuje vaš interes za to kako je sugovornik proveo dan. Bolje je od pitanja o tome kako se netko osjeća ili o čemu želi razgovarati, a daje prostora sugovorniku da ispriča ono što želi.

5. Da imaš 24 sata da učiniš što god želiš, što bi učinio?

Ovo pitanje može biti maštovito i pružiti puno prilika za razgovor, a otkriva puno o prioritetima sugovornika i njegovom načinu razmišljanja.

6. Kome si dao glas na izborima?

Kontroverzno, ali može pomoći da se razbistre neke dileme na početku razgovora. Ključno je ostati svoj i originalan, a sva su ova pitanja samo uvod u moguće smislenije razgovore koje ćete voditi u budućnosti. Ipak, cilj je da se sugovornik ne osjeća kao optuženik na ispitivanju, a najmanje kao kandidat na razgovoru za posao.

U teškim razgovorima najbolje je izraziti brigu za partnera
U teškim razgovorima najbolje je izraziti brigu za partnera

POGLEDAJTE VIDEO: DOM DAVORA BRUKETE

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima