Otkrit ćete i kako da kora od jabuka zadrži lijepu crvenu boju nakon pripreme kolača i izgleda kao buket crvenih ruža. Recept je lagan i odličan za početnike
Pitu od jabuka kakvu još niste jeli jednostavno je napraviti
Ann Reardon je na svojem blogu
How To Cook That
napisala kako joj je jedan od najvećih izazova s kojima se suočila u ovom receptu bilo kako zadržati crvenu boju jabuke jer se ona nakon grijanja pretvara u smeđu. Otkrila je kako. Pogledajte u videu kako napraviti ovu predivnu pitu od jabuka i zadržati crvenu boju kore nakon pripreme.
Sastojci i priprema:
T ijesto:
- 250 g običnog brašna
- 125 g maslaca
- 100 g šećera
- 60 g usitnjenih pekan oraha, a može i običnih
- 1 jaje
Utrljajte maslac u brašno, dodajte orahe i šećer pa jaje. Razvaljajte tijesto tanko i ispecite tako da bude hrskavo.
Premaz od pekmeza:
- 80 g pekmeza
- 1 žlica vode
Otopiti na toploj tavi sa četkicom premazati preko tijesta.
Krema:
- 200 ml mlijeka
- 4 žumanjka
- 37 g šećera
- 14 g kukuruznog brašna
- 100 ml vrhnja
- vanilije po želji
Umutiti zajedno žumanjke, šećer i kukuruzni škrob te malo mlijeka. Zagrijati preostalo mlijeko dok ne provrije pa u njega polako ulijevati tu smjesu i miješati dok se ne zgusne. Potom umiješati vrhnje i vaniliju.
Ruže od crvenih jabuka:
- 16 crvenih jabuka
- 125 ml svježeg soka od naranče
- 105 g šećera
- 110 g rastopljenog maslaca
Narežite jabuke kao u videu pa ih stavite u posudu sa smjesom soka od naranče i maslaca - neka se namaču deset minuta pa ih poslažite na kolač kao u videu.