Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Planirate kupiti vanjski bazen za dvorište? Evo što treba znati

Planirate kupiti vanjski bazen za dvorište? Evo što treba znati

Ponekad je razlika u cijeni između kvalitetnog i manje kvalitetnog bazena jako mala, stoga je uvijek bolje uzeti onaj koji je kvalitetom bolji. Ako će bazen biti namijenjen djeci, birajte one s manjom dubinom

Kupovina bazena zapravo je dugotrajna investicija, jer poanta je imati ga više ljeta. No zato treba paziti na njega te ga pravilno postaviti, a nakon ljeta oprati i spremiti te dobro zaštititi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Policajci spasili uplašenu srnu iz bazena u Massachusettsu: 'Hej, bazen je zatvoren' 00:59

Cijena bazena uvelike ovisi o dubini bazena pa je potrebno obratiti pozornost na to. Prilikom odluke o dubini treba uzeti u obzir kome je namijenjen.

Ukoliko će bazen koristiti primarno djeca, birajte bazene manje dubine - do 80 cm. Naime, osim što su povoljniji, bit će bolji za veselu dječju igru te ujedno osvježenje odraslima.

Ukoliko će bazen primarno koristiti odrasle osobe preporučuje se dubina od minimalno 1 metra.

Pri kupovini bazena, također je važno uzeti u obzir materijale od kojih je bazen napravljen. Kvalitetni materijali poput čelika, aluminija ili debelih plastičnih stijenki osiguravaju dugotrajnost i otpornost na različite vremenske uvjete.

 

Za obitelji i rekreacijske svrhe, gdje bazen koriste i djeca i odrasli, preporučuje se dubina između 1 i 1,5 metara. Ova dubina omogućava ugodno plivanje i igru te je dovoljno sigurna za većinu onih koji koriste bazen. Djeca će uživati u plitkoj vodi, dok odrasli mogu bezbrižno plivati.

Cvijeće i grmovi koji privlače ptice, pčele i leptire u dvorište
Cvijeće i grmovi koji privlače ptice, pčele i leptire u dvorište

S druge strane, planirate li koristiti bazen za ozbiljno plivanje ili trening, preporučuje se dubina od najmanje 1,5 metara, a optimalno 2 metra. Ovo osigurava dovoljno prostora za pravilne plivačke pokrete i smanjuje rizik od ozljeda pri skokovima u vodu.

Za one koji vole skakati, preporučuje se bazen uz minimalnu dubinu od 2,5 do 3 metra, ovisno o visini skakaonice. Ovo je vrlo bitno za sigurnost skakača kako bi se izbjegle ozbiljne ozljede prilikom skokova.

Dubina bazena može utjecati na njegov izgled i praktičnost. Plitki bazeni mogu izgledati elegantnije u manjim prostorima, dok dublji bazeni pružaju veći osjećaj luksuza i udobnosti.

Također, različite dubine mogu stvoriti vizualno zanimljive zone unutar bazena, povećavajući njegov estetski dojam. Osim toga, manji bazeni često imaju ujednačenu dubinu kako bi se iskoristio prostor za plivanje i igru. Veći bazeni mogu imati različite dubine, s plitkim dijelovima za igru i dubljim dijelovima za plivanje.

Za predivno dvorište: 6 koraka do savršenog travnjaka na ljeto
Za predivno dvorište: 6 koraka do savršenog travnjaka na ljeto

 

Razmislite i o dodatnoj opremi poput filtera za vodu, pokrivača za bazen i stepenica koje posebno mogu biti korisne za djecu. Važno je naravno redovito održavati bazen kako bi se očuvala kvaliteta vode i dugotrajnost samog bazena. Čist i siguran bazen osigurava ugodno iskustvo za cijelu obitelj.

Pri razmatranju kupnje, treba razmisliti o prostoru - pravokutni bazeni često su idealni za duža, uža dvorišta i mogu biti savršeni za plivanje i ozbiljnije vježbanje.

Okrugli bazeni su odlični za manje prostore jer omogućuju maksimalno iskorištavanje površine i često su bolji za društvene aktivnosti, poput igara u vodi.

Ovalni bazeni nude kompromis između ovih dviju opcija, kombinirajući dužinu pravokutnih bazena s prostorom za igranje okruglih bazena.

Drugo, brzina i jednostavnost montaže također su važni faktori. Ako želite bazen koji se brzo postavlja i rastavlja, razmotrite bazene na napuhavanje ili one s jednostavnom metalnom konstrukcijom. Obično su jeftiniji i lakši za postavljanje, što ih čini idealnim za sezonsku upotrebu.

Vaš kutak za uživanje - savjeti za uređenje dvorišta ili terase
Vaš kutak za uživanje - savjeti za uređenje dvorišta ili terase

S druge strane, ako tražite trajnu opciju koja će stajati cijelu godinu, razmislite o bazenima s čvrstom konstrukcijom i kvalitetnijim materijalima, koji zahtijevaju malo više vremena za montažu, ali nude veću stabilnost i dugotrajnost.

Obratite pozornost na položaj Sunca tijekom dana - računajte da se bazeni, pogotovo oni manji od 4 metra, brzo zagrijavaju na suncu. Odluka je na vama - želite li topliju vodu ili ne i želite li biti izloženi suncu prilikom kupanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života