Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Vaš kutak za uživanje - savjeti za uređenje dvorišta ili terase

Vaš kutak za uživanje - savjeti za uređenje dvorišta ili terase

Uskoro ćemo uživati u terasama i balkonima, stoga je došlo vrijeme da provjerite u kakvom je stanju vaš kutak za vanjski odmor i malo ga 'podignete'

VIDEO

Jednostavne ideje za uređenje terase daju razne mogućnosti kako za malo novca opremiti eksterijer na način da bude još ljepši i spreman za nadolazeće dane boravka vani, na suncu.  

1. Ukrasite terasu žardinjerama

Stvorite lijepi prostor uz pristupačne lončanice i raskošno cvijeće te dodajte boju i zanimljive tonove omiljenom vanjskom prostoru.

Ako su vam žardinjere od terakote dosadile, nabavite nove vaze u raznim bojama, sve skupa djelovat će atraktivno i drugačije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagrebački školarci su posadili i prodali 600 cvijeća: ‘Naše božićne zvijezde su hit’ 00:55

Tu je i povrće koje možete posaditi u manje tegle ili palete, organski kutak zahvalan je i za zdravlje. Tu su i veći kontejneri za sadnju, koji će smanjiti vidljivost na terasu, u slučaju brojnih susjeda. Zdrava verzija paravana se svakako isplati.

2. Napravite DIY namještaj

Postoji mnoštvo trgovina koje možete odabrati kada birate stolove za blagovaonicu, stolice i sve ostalo, no možete prije toga obnoviti namještaj koji već imate.

Jedna od zanimljivih opcija je promjena boje namještaja te palete kojima možete složiti nešto posebno.

Super trik: Uklonite tulipanima lišće kako ne bi brzo trunuli
Super trik: Uklonite tulipanima lišće kako ne bi brzo trunuli

Stoliće za kavu od paleta uistinu je lako napraviti. Od boja trebaju vam one za kist ili u spreju, koje će u sekundi stari namještaj pretvoriti u nešto posebno.

Umjesto stolaca, poslužit će i vanjski kauč, no mora biti otporan na vlagu.

storyeditor/2022-05-02/1948f112e7b0282a7c0d12368784fd5c.jpg

3. Multifunkcionalnost je prednost

Klupe, razdjelne sofe, torbice i taburei super su ideje kada je u pitanju uređenje terase. Jednog trenutka na njima se sjedi, a u drugom ih možete transformirati u stol za piće i stvari.

Elegantan tabure može poslužiti i kao stolić, dok vrtna klupa može postati stolić za kavu, za jelo i piće ili čak kao oslonac za noge za dodatnu udobnost prilikom opuštanja – samo dodajte jedan ili dva jastuka.

4. Kreirajte elegantnu vanjsku blagovaonicu s tepisima

Ostanak kod kuće novi je izlazak kada su u pitanju druženja s prijateljima. Zato napravite veličanstven ulaz i prostrite crveni tepih za svoje goste.

- Jedan od najjednostavnijih načina da svoj vanjski prostor učinite raskošnijim jest uzeti u obzir udobnost koju obično ne očekujemo pronaći vani - izjavio je stručnjak za namještaj Ali Manser.

VIDEO Botanički vrt u Zagrebu je otvoren, prepun je cvijeća
VIDEO Botanički vrt u Zagrebu je otvoren, prepun je cvijeća

Vanjski je tepih idealan način kako da obogatite eksterijer elegantnim detaljima.

Odaberite tepih koji se slaže s vašim postojećim namještajem te neka bude od izdržljivih materijala otpornih na sve vremenske uvjete.

Bit će ugodan za stopala, ali i djecu koja se igraju na podu.

5. Dodajte dašak boje vanjskim jastucima

- Ako ste zadovoljni svojom trenutnom postavom vanjskog namještaja, ne zaboravite da dodavanje elegantnih dodataka može dodatno poboljšati vaš prostor kako biste ga učinili ugodnijim - kaže Manser.

Dodavanje jastuka vašoj vanjskoj garnituri za sjedenje pomoći će stvoriti ugodan ambijent za goste, pružajući udobnost i dodatni vizualni okvir.

Odaberite uzorak sa zajedničkim paletama boja, kao što je botanički uzorak ako već imate namještaj neutralnih tonova.

Pripazite da jastuci koje odaberete budu otporni na vremenske uvjete, prozračni i otporni na blijeđenje - ne želite da se oštete nakon samo nekoliko korištenja. Imajte na umu da će vam kvalitetni materijali i izrada na kraju uvijek uštedjeti novac, jer ih nećete morati tako često mijenjati.

6. Držite porozne stvari pokrivene

Ako se o njima pravilno brinete, stvari mogu trajati dulje.

Uštedite vrijeme i novac pospremanjem vanjskih jastuka od vremenskih nepogoda. Iako biste svoje vanjske jastuke trebali povremeno čistiti, dobro mjesto za čuvanje spriječit će redovito stvaranje prljavštine i plijesni.

7. Ukrasite eksterijer suncobranom

Mnogi od nas vole sjediti vani na sunčanom danu kako bi pocrnjeli i uživali u toplom vremenu. Ali opekline od sunca i toplinski udar nisu dobri, stoga je hlad ipak bolje mjesto za odmor.

Neki suncobrani imaju filtere, odnosno premaze od UV zračenja. Ima i onih kojima je lako skinuti navlaku te je baciti u pranje.

Jedan od najskupljih začina: Šafrani već cvatu u šumi i vrtu
Jedan od najskupljih začina: Šafrani već cvatu u šumi i vrtu

Suncobrani su izvrsni dodaci vašem vanjskom prostoru, jer nisu samo estetski ugodni, već imaju i višestruku namjenu za poboljšanje vašeg svakodnevnog života na otvorenom.

Od pružanja zaklona ako nepredvidivo vrijeme postane kišovito, do stvaranja hlada kada sunce zagrije u ljetnim vrućinama,  suncobrani mogu poboljšati vaš vrt i osigurati da ga najbolje iskoristite, i to 365 dana u godini.

8. Rasvjetom stvorite romantičnu atmosferu

Inspirirajte se otmjenim restoranima sa slatkim dvorištima. Tu su razni lampioni, vanjske svijeće koje izgledaju kao prave te lampice za žicama. 

storyeditor/2022-05-02/20_Super_Dreamy_Outdoor_Spaces_-_Wonder_Forest.jpeg

- Korištenje svjetla u toplim tonovima pomoći će u stvaranju primamljive atmosfere u tipično hladnijem okruženju, a istovremeno će vam omogućiti da dodate dodatne ukrasne detalje.' kaže Rikke Blaeside, voditelj dizajna i asortimana, JYSK.

9. Stavite nekoliko stylish repelenata

Dvorište je idilično mjesto za večere na otvorenom. No, u tome nas ometaju komarci, stoga ih otjerajte s citrusnim ukrasima i svijećama koje izgledaju vrlo elegantno i decentno, predlaže msn. Nerijetko su u lijepim bojama kao što su žuta i narančasta, stoga prostoru daju dodatan chic dojam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Počela sam vježbati jogu, evo koje sam pozitivne promjene osjetila u svom tijelu i držanju'
ODLIČNA VJEŽBA

'Počela sam vježbati jogu, evo koje sam pozitivne promjene osjetila u svom tijelu i držanju'

Ovo su dobrobiti koje je Sarah Regan osjetila iz prve ruke nakon što se redovito počela baviti jogom, radi se o vježbama za čitavo tijelo - od vrata do stopala