Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Platila jaknu pa je vratila, ali je čekala novac punih 6 mjeseci

Platila jaknu pa je vratila, ali je čekala novac punih 6 mjeseci

Trgovac mora bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana otkad je zaprimio obavijest o odluci potrošača da raskida ugovor vratiti potrošaču sve što je platio. Isto je i kod kupnje na web shopu

VIDEO

U studenom sam naručila jaknu u internetskoj trgovini Alabo. Iako sam veličinu odabirala prema njihovoj tablici za mjere, bila mi je prevelika. Narudžbu sam otkazala na linku na njihovoj stranici i za nekoliko dana došli su po jaknu. No novac nikako da stigne, požalila nam se studentica iz Požege. 

- Čekala sam više od mjesec dana pa sam im poslala e-mail. Odgovorili su da su mail proslijedili odjelu koji se time bavi. Krajem siječnja su napisali da će novac uplatiti taj tjedan, no nisu. U veljači su prestali odgovarati na mailove. Pisala sam i na njihovu Facebook stranicu, ali tamo takve objave brišu - rekla je čitateljica. Poslala nam je fotografije svojih objava na Facebooku, a vide se i one drugih ogorčenih kupaca. 

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

- Meni kao studentici je puno tih tristotinjak kuna, koliko bi mi trebali vratiti. Jakna je stajala 330 kuna, a 22 kune uzimaju za povrat - dodala je. 

Iz tvrtke Alabo su nam odgovorili da rješavaju problem. 

Ne smiju odgađati isplatu

- Naručeno kupcima šaljemo iz skladišta u Slovačkoj, a novac vraćamo do 14 dana otkad proizvod stigne natrag u skladište. Dostavna tvrtka koja isporučuje u Hrvatsku i brine o vraćanju izgubila je ono što su nam kupci vraćali u studenom i prosincu. Priznali su pogrešku, no zasad nam odštetu nisu uplatili. Trudimo se ubrzati proces odštete - odgovorili su iz shopa Alabo. 

Čekali su da jakna stigne k njima, pa zatim navodno odštetu dostavne tvrtke kako bi vratili novac kupcima.

- Ako se jakna koju sam predala zagubila, to nije moj problem. Želim svoj novac - ogorčena je Požežanka. 
U četvrtak popodne nam je veselo javila da je 300 kuna ipak stiglo. Iz Ministarstva gospodarstva kažu da je odavno trebala dobiti novac.  

- Trgovac mora bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana otkad je zaprimio obavijest o odluci potrošača da raskida ugovor vratiti potrošaču sve što je platio. 

Za kupnju u web shopu, što se smatra ugovorom sklopljenim na daljinu, prema Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač ima pravo, ne navodeći razlog, raskinuti ugovor u roku od 14 dana, a računa se otkad je primio proizvod - odgovorili su iz ministarstva. Alabo je u Slovačkoj, no internetska stranica je na hrvatskom i ima .hr domenu.  

Kako punije žene trebaju birati badić - da bi izgledale savršeno
Kako punije žene trebaju birati badić - da bi izgledale savršeno

Teže je ostvariti prava

- Web stranica je na jeziku zemlje na čijem je tržištu, što za potrošača može podrazumijevati da ugovor koji sklopi podliježe pravu te države. No u Općim uvjetima trgovca jasno je navedeno kome se moraju obratiti u slučaju reklamacijskog postupka te ne bismo mogli tvrditi da su potrošači dovedeni u zabludu - kažu iz ministarstva. 

Na alabo.hr navode da je za sporove nadležna inspekcija u Slovačkoj. Kupci se mogu njima žaliti preko Europskog potrošačkog centra Hrvatska jer tvrtka posluje po zakonima druge zemlje u EU.

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'