Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Plodovi mora: Jela koja će razigrati sva osjetila

Plodovi mora: Jela koja će razigrati sva osjetila
1

Tradicionalni dalmatinski način pripreme školjki, škampa ili kozica je na buzaru, a Tajlanđani školjke pripremaju u umaku od kokosova mlijeka

VIDEO

Kod pripreme morskih delicija neizbježni su sastojci poput maslinova ulja, češnjaka, peršina i vina. Kod pripreme školjaka pripazite da ih ne stavite previše jer neće dobivati jednaku količinu topline i neće se ravnomjerno otvarati. Tradicionalni dalmatinski način pripreme školjki, škampa ili kozica je na buzaru, a Tajlanđani školjke pripremaju u umaku od kokosova mlijeka s dodatkom đumbira i korijandera. Želite li umjesto bijele pripremiti crvenu buzaru, dodajte nasjeckane rajčice. DALMATINSKI ŠKAMPI NA BUZARU Sastojci:1,5 kg svježih škampi, dcl maslinova ulja, 2 žlice kapara, 2 češnja češnjaka, 2 dcl bijelog vina, 15 g krušnih mrvica, peršin Priprema: Na maslinovu ulju popržite krušne mrvice te dodajte češnjak i kapare. Zalijte vinom i vodom. Kad zavrije, dodajte očišćene škampe, posolite, popaprite i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri. Poslužite uz svježi kruh ili palentu. Na isti način možete pripremiti školjke ili kozice na buzaru. GRATINIRANE ZAČINJENE DAGNJE Sastojci:20 velikih dagnji, vezica kosanog peršina, češanj češnjaka, grančica timijana i mažurana, 3 žlice krušnih mrvica, sol, papar. Priprema: Stavite dagnje na vatru da se otvore. Otvorene dagnje ocijedite, a polovicu s mesom stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. U zdjeli pomiješajte krušne mrvice, kosani češnjak, peršin, timijan i mažuran. Posolite, popaprite i dodajte maslinovo ulje. Smjesu rasporedite oko mesa školjki, poškropite uljem i gratinirajte u pećnici nekoliko minuta. PRŽENI RAČIĆI Sastojci:400 g očišćenih repova račića, bijelo vino, maslinovo ulje, 2 bjelanca, 15 dkg brašna, peršin, bosiljak, sol, papar Priprema: Očišćene repove račića pokapajte vinom. U posebnoj posudi istucite bjelanjke, dodajte brašno, sol, malo papra te kosani peršin i bosiljak. U pripremljenu smjesu uvaljajte repove račića te ih isprižte na vrućemu maslinovu ulju. Izvadite ih na papir da se upije masnoća. Poslužite ih uz kuhanu rižu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro
J. Lo je u haljini jedva hodala, a ručno su je izrađivali 800 sati: Slavnu guzu ipak nisu pokrili...
DRESS CODE 'VRT VREMENA'

J. Lo je u haljini jedva hodala, a ručno su je izrađivali 800 sati: Slavnu guzu ipak nisu pokrili...

Haljinu bez naramenica je upotpunila Tiffany & Co. nakitom, uključujući prsten Jean Schlumberger by Tiffany Bird on a Rock koji na sebi ima žuti dijamant i bijeli dijamant, oba od preko 4 karata; i ružičaste safire