Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Pobijedila 3 raka i sa 74 godine postala je instruktorica plesa

Pobijedila 3 raka i sa 74 godine postala  je instruktorica plesa
1

Smrt supruga bila joj je okidač za rak, ali Vanja Andriollo (79) iz Pule odbila je kemoterapiju i vratila se ‘među žive’ zahvaljujući pravilnoj prehrani, plesu i pozitivnom stavu

VIDEO

Unatoč teškim dijagnozama još sam tu i bit ću još, sigurna sam. Iako se bližim 80. godini, i dalje aktivno plešem i šetam po nekoliko kilometara uz more jer to je dobro za zdravlje, priča nam Vanja Andriollo (79) iz Pule.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

- Iduće godine, za 80. rođendan, izdat ću i autobiografsku knjigu - najavljuje Vanja, koja je prije nekoliko godina dobila nagradu Ponos Hrvatske, a od tada se u njezinu životu puno toga dogodilo.

- Završila sam tečaj za voditelja plesa kizomba u Londonu, a prije dvije godine preminula mi je unuka pa sam zbog šoka i teških trenutaka oboljela i na srce. Ne predajem se, a i dalje ne pijem niti jednu tabletu nego se liječim na svoj način - kazala je uvijek nasmijana Dalmatinka. Kaže da joj je upornost na prvome mjestu i da svoje tijelo poznaje najbolje. Rođena Šibenčanka prije 18 godina pokopala je supruga, koji joj je na samrtnoj postelji rekao: “Ljubavi moja, pleši i uživaj. Ja ću uvijek biti s tobom, gledat ću te odozgo".

- Tako i živim, a kad god plešem s nekim, zamišljam da je to moj voljeni suprug - dodala je Vanja. Podsjetimo, njoj su 2008. godine liječnici otkrili rak bubrega, a nakon dvije godine i metastaze na jetri te crijevima.

- Izvadili su mi tada desni bubreg, a operirana sam u Italiji. Nakon dvije i pol godine otkrili su i metastaze na debelom crijevu i jetri. Izvadili su mi 22 centimetra crijeva i velik dio jetre. Preventivno su mi uklonili i žuč. Trebala sam ići na kemoterapije koje sam odbila pred šokiranim liječnicima, koji mi nisu davali previše nade ako se ne liječim. Umjesto toga pila sam ljekovitu graviolu, a povremeno je uzimam i danas - rekla je.

Nakon te strašne dijagnoze preselila se u London k sinu, no ljubav prema Istri, gdje živi desetljećima prevagnula je, pa danas živi u Puli, ali posjećuje sina i unuka u Londonu. Kaže da rak nikako ne treba smatrati “krajem života” nego signalom da treba nešto promijeniti.

- Stres je glavni okidač teške bolesti, u to sam se uvjerila na svojoj koži. Smrt supruga bila je okidač za moj rak, ali sam se vratila ‘među žive’ kroz pravilnu prehranu s puno povrća, voća i raznih sjemenki, kroz ples i pozitivan stav prema životu - priča Vanja.

Dodaje da je instruktorica plesa kizomba postala sa 74 godine, pa da za nju sigurno vrijedi krilatica nikad nije kasno.

- Iako imam problema sa srcem, koje je u tahikardiji, i to nakon što mi je preminula unuka, opet sam odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pokušati riješiti problem na svoj način. Zbog problema sa srcem počele su mi nakon nekog vremena oticati noge, ali sam, nakon što su liječnici rekli da trebam piti neke lijekove za smanjenje otoka, odlučila masirati noge arganovim uljem i tegobe i otok su nestali - otkrila je.

Uz ples, pjesmu i hladnu glavu može se puno toga promijeniti u životu, dodaje.

- Onome tko pročita moju priču, a teško je bolestan, želim poručiti da nikako ne gubi nadu, da ide hrabro naprijed što god liječnici rekli, jer nitko ne zna što ga sutra čeka. Živim po svome i tako ću do 105. godine - smije se Vanja.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

J. Lo je u haljini jedva hodala, a ručno su je izrađivali 800 sati: Slavnu guzu ipak nisu pokrili...
DRESS CODE 'VRT VREMENA'

J. Lo je u haljini jedva hodala, a ručno su je izrađivali 800 sati: Slavnu guzu ipak nisu pokrili...

Haljinu bez naramenica je upotpunila Tiffany & Co. nakitom, uključujući prsten Jean Schlumberger by Tiffany Bird on a Rock koji na sebi ima žuti dijamant i bijeli dijamant, oba od preko 4 karata; i ružičaste safire

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Koji vam je kostim bio najbolji u prvom polufinalu Eurosonga?
RECITE NAM U ANKETI

Koji vam je kostim bio najbolji u prvom polufinalu Eurosonga?

Scena podnosi sve i svašta, neke su kreacije smislene i promišljene, dok su neke tu samo da bi nas iznenadile i zadržale pažnju. U svakom slučaj, kostim pjesmi i nastupu daje vizualni i dinamični okvir