Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Pobijedila je rak! Doktori su joj dali 3% šanse da će preživjeti

Živjela je u aljaškoj divljini sa suprugom i sedmero djece, daleko od civilizacije. Njihovu avanturu prekinula je teška dijagnoza - uznapredovali rak pluća. Jedva je preživjela...

VIDEO

Ami Brown (54) majka sedmero djece i zvijezda dokumentarca na Discovery Channelu "Alaskan Bush People ", kod nas prevedenog kao "Ljudi iz aljaške divljine", iskusila je čudo. Pobijedila je uznapredovali rak pluća iako su joj liječnici u jednom trenutku davali svega tri posto šanse da će preživjeti. 

Prošla je iscrpljujuće tretmane zračenjem i kemoterapijom, pretvorila se u kost i kožu, ali njezin snažan duh punio ju je snagom da se othrva opakoj bolesti, prenosi Country Living.

Dijagnozu koja je uzdrmala cijelu obitelj dobila je tijekom snimanja u lipnju 2017. godine.

Kaže kako je osjećala da nešto nije u redu, posebno nakon što su bolovi u leđima postajali sve intenzivniji. U početku je mislila da se radi o artritisu.

Nakon što je saznala od čega boluje, preselila se zajedno s obitelji iz divljine na Aljasci, gdje su živjeli daleko od civilizacije, u topliju južnu Kaliforniju. Tamo je mjesecima nemoćno ležala u krevetu, težina joj je pala na 35 kilograma. Suprug i djeca nisu se odvajali od nje. 

U prosincu je osjetila da joj je bolje, liječnici su je pregledali i rekli joj da raka više nema. Bilo je to 21. prosinca. Dobili su najljepši božićni poklon.

- Liječnici su bili šokirani kao i mi. Puno bolje i redovitije jede i vraća joj se težina, sada ima 47 kilograma - rekao je njezin suprug Billy.

Pogledajte kako su proveli Božić:

- Još sam slabašna i umorna, i malo mi je mučno, ali polako hodam po kući. Zadnji tretman sam imala 7. prosinca i treba oko mjesec dana da bol nestane - ispričala je ova hrabra žena. 

Na Aljasku je ova obitelj došla gotovo bez ičega. Polako su gradili kuću od onoga što su pronašli u prirodi, u šumi okruženi divljinom. Prvi susjedi bili su im medvjedi. Cilj im je bio sagraditi svoj gradić - Browntown. Ami je tamo napravila vrt u kojem je sadila povrće, to ju je jako opuštalo. 

Ovako je izgledao njihov život u divljini, jedna od mnogih epizoda prikazanih na Discovery Channelu:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...