Lifestyle

Komentari 3

Počeo je peti Chill&Grill: Već prvi dan posjetitelji su uživali u vrhunskoj hrani i odličnoj glazbi

Počeo je peti Chill&Grill: Već prvi dan posjetitelji su uživali u vrhunskoj hrani i odličnoj glazbi

Zagrebački Jarun od jučer je postao prava kulinarska atrakcija u gradu. Osim što su uživali u delicijama, posjetitelji su zaplesali uz svirku benda Živa Legenda i DJ-a Bondže

Na Jarunu je jučer otvoren peti Chill and Grill, festival ljubitelja roštilja, gastronomskih delicija i live svirki. Unatoč visokim temperaturama, mnogi su jedva dočekali da chillaju pored zagrebačkoj jezera uz super klopu i fenomenalnu glazbu.

Posjetitelje očekuje 10 dana zabave na otvorenom uz nastupe 15 bendova i DJ-a, više od 14 cooking show radionica poznatih chefova, predstava za mališane, baazar, druženje s JoomBoos YouTuberima i vrhunske hrane poznatih zagrebačkih restorana, ali i onih iz cijele zemlje.

Peti Chill&Grill službeno je otvoren u 17 sati na cooking stageu, a okupljenima se obratio i direktor 24sata, Goran Gavranović.

- Drago mi je da ove godine ponovno možemo otvoriti omiljenu zagrebačku gastronomsku manifestaciju, Chill&Grill festival. 
Nakon što smo obišli Zagreb, Osijek, Rijeku i Split, gdje smo pripremili privatne roštilj partyje za čitatelje 24sata, vrijeme za pravi Chill&Grill party na Jarunu - rekao je pa dodao kako će dosad najdulji Chill&Grill festival trajati sve do 4. srpnja, uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Istaknuo je da svi oni koji nisu u prilici doći na Chill&Grill, mogu pratiti izravna video javljanja putem weba, na Facebook stranicama 24sata i missGastro, dok JoomBoos Youtuberi prenose svoju priču o festivalu kojeg rado posjećuju sve generacije.

- Projekt Chill&Grill prošle je godine osvojio uglednu svjetsku nagradu Native Advertising Awards u kategoriji za najbolju native kampanju s aktivacijom korisnika u 2020. godini. Riječ je o najrelevantnijem međunarodnom natjecanju u području native oglašavanja, a pobjednike natjecanja bira stručni žiri u konkurenciji iz više od 30 zemalja - kaže.

Predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore, Joso Smolić je najavio ugostiteljsku ponudu, u kojoj će posjetitelji moći pronaći proizvode karakteristične za hrvatske regije.

- Hrvatska obrtnička komora partner je projekta Chill&Grill, a ove subote, 24. lipnja organizirat ćemo prezentaciju ugostiteljske ponude s proizvodima karakterističnim za pojedinu hrvatsku regiju, pri čemu je jedan od ciljeva i istaknuti kvalitetu domaće namirnice. Posjetitelji će tako imati priliku pogledati cooking showove i isprobati grill specijalitete iz sjeverne i središnje Hrvatske te Istre i Kvarnera, Dalmacije i Slavonije. Uz podršku Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore predstavit će se tradicionalni načini pripremanja hrane, ali i prezentirati novi i suvremeni - istaknuo je i dodao da se njihovi programi mogu pratiti u subotu od 12 do 17 sati, s degustacijama na kraju svakog kulinarskog showa.

Direktorica customer success and service odjela 24sata, Marcela Rukavina najavila je bogatu kulinarsku ponudu u kojoj će posjetitelji moći uživati svakog dana na Chill&Grillu.

- Delicije s roštilja posjetitelji će moći probati na štandovima poznatih restorana. Chill&Grill i ove godine dovodi neke od najboljih hrvatskih chefova. Dobrodošli i u slast - poručila je.

Na Chill&Grillu posjetitelji su uživali u ukusnim delicijama iz El Tora, Maredo grilla, Wok by Matije, BBQ Hot Yarda... Na štandu Vino za gospodu, pila su se najbolja vina. Mnogi su se osvježili u baru s najfinijim koktelima koji su savršeni za vruće ljetne dane. Traženo je bilo i pivo, kojim su se posjetitelji mogli lako rashladiti.

Chefica Mara Bilić iz Flamingo cateringa, koja je pripremala slasne burgere, nam je ispričala kako je jedva dočekala Chill&Grill.

- Napokon se polako vraćamo u normalu i jako me veseli povratak festivala. Uz druženje i dobru atmosferu nije mi nikakav problem čak niti vrućina koja sad vlada - govori.

Otkrila nam je koja je tajna savršenog burgera.

- Uvijek birajte juneće meso. Na sredini mesa napravite rupicu kako se pljeskavica ne bi napuhnula. Uvijek koristite maslinovo ulje. Grančicu ružmarina namočite u maslinovo ulje i njome premažite meso dok se peče, pa će se taj divni miris širiti svuda - savjetuje chefica Bilić.

Nakon otvorenja, uslijedila je jedna od najizvođenijih domaćih predstava za koju se uvijek traži karta više - uzbudljiv mađioničarski show za mališane u izvedbi maestralnog Luke Vidovića. Ovaj urnebesno smiješan show razveselio je one najmlađe, ali i cijele obitelji. U interaktivnoj predstavi, Luki su se na pozornici pridružili i mališani koji su se super zabavljali.

Uslijedila je i prava glazbena poslastica - DJ Bondža i bend Živa Legenda.

Stanko Bondža pripadnik je poznate MTV generacije, a osim dugogodišnjeg staža radijskog voditelja, Stanko kao DJ radi već više od 20 godina. Prošao je mnoge zagrebačke noćne punktove - od Aquariusa, preko Katrana, Saloona, Peperminta, Hangara do Johann Francka, kao i velike događaje poput InMusic Festivala, Weekend Media Festivala, Exita, Burger Festa...

Atmosferu je do vrhunca doveo i bend Živa Legenda, jedan od najboljih domaćih cover bendova. Svojom izvrsnom svirkom te najboljim domaćim i stranim hitovima zabavljali su prisutne i napravili feštu za pamćenje.

Prvi cooking show će biti održan već danas, a svoje kulinarsko umijeće pokazat će majstor Marko Palfi. Narednih dana moći ćete uživati i u delicijama chefa Alma Čatlaka, chefa Jasmina iz Fish House Rovinj, Max Todorova, pastry chefa restorana OXBO DoubleTree by Hilton te niza kulinara iz Hrvatske Obrtničke Komore.


Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Najčitaniji članci