Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Počeo je peti Chill&Grill: Već prvi dan posjetitelji su uživali u vrhunskoj hrani i odličnoj glazbi

Počeo je peti Chill&Grill: Već prvi dan posjetitelji su uživali u vrhunskoj hrani i odličnoj glazbi
31

Zagrebački Jarun od jučer je postao prava kulinarska atrakcija u gradu. Osim što su uživali u delicijama, posjetitelji su zaplesali uz svirku benda Živa Legenda i DJ-a Bondže

VIDEO

Na Jarunu je jučer otvoren peti Chill and Grill, festival ljubitelja roštilja, gastronomskih delicija i live svirki. Unatoč visokim temperaturama, mnogi su jedva dočekali da chillaju pored zagrebačkoj jezera uz super klopu i fenomenalnu glazbu.

Posjetitelje očekuje 10 dana zabave na otvorenom uz nastupe 15 bendova i DJ-a, više od 14 cooking show radionica poznatih chefova, predstava za mališane, baazar, druženje s JoomBoos YouTuberima i vrhunske hrane poznatih zagrebačkih restorana, ali i onih iz cijele zemlje.

Peti Chill&Grill službeno je otvoren u 17 sati na cooking stageu, a okupljenima se obratio i direktor 24sata, Goran Gavranović.

- Drago mi je da ove godine ponovno možemo otvoriti omiljenu zagrebačku gastronomsku manifestaciju, Chill&Grill festival. 
Nakon što smo obišli Zagreb, Osijek, Rijeku i Split, gdje smo pripremili privatne roštilj partyje za čitatelje 24sata, vrijeme za pravi Chill&Grill party na Jarunu - rekao je pa dodao kako će dosad najdulji Chill&Grill festival trajati sve do 4. srpnja, uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Istaknuo je da svi oni koji nisu u prilici doći na Chill&Grill, mogu pratiti izravna video javljanja putem weba, na Facebook stranicama 24sata i missGastro, dok JoomBoos Youtuberi prenose svoju priču o festivalu kojeg rado posjećuju sve generacije.

- Projekt Chill&Grill prošle je godine osvojio uglednu svjetsku nagradu Native Advertising Awards u kategoriji za najbolju native kampanju s aktivacijom korisnika u 2020. godini. Riječ je o najrelevantnijem međunarodnom natjecanju u području native oglašavanja, a pobjednike natjecanja bira stručni žiri u konkurenciji iz više od 30 zemalja - kaže.

Predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore, Joso Smolić je najavio ugostiteljsku ponudu, u kojoj će posjetitelji moći pronaći proizvode karakteristične za hrvatske regije.

- Hrvatska obrtnička komora partner je projekta Chill&Grill, a ove subote, 24. lipnja organizirat ćemo prezentaciju ugostiteljske ponude s proizvodima karakterističnim za pojedinu hrvatsku regiju, pri čemu je jedan od ciljeva i istaknuti kvalitetu domaće namirnice. Posjetitelji će tako imati priliku pogledati cooking showove i isprobati grill specijalitete iz sjeverne i središnje Hrvatske te Istre i Kvarnera, Dalmacije i Slavonije. Uz podršku Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore predstavit će se tradicionalni načini pripremanja hrane, ali i prezentirati novi i suvremeni - istaknuo je i dodao da se njihovi programi mogu pratiti u subotu od 12 do 17 sati, s degustacijama na kraju svakog kulinarskog showa.

Direktorica customer success and service odjela 24sata, Marcela Rukavina najavila je bogatu kulinarsku ponudu u kojoj će posjetitelji moći uživati svakog dana na Chill&Grillu.

- Delicije s roštilja posjetitelji će moći probati na štandovima poznatih restorana. Chill&Grill i ove godine dovodi neke od najboljih hrvatskih chefova. Dobrodošli i u slast - poručila je.

Na Chill&Grillu posjetitelji su uživali u ukusnim delicijama iz El Tora, Maredo grilla, Wok by Matije, BBQ Hot Yarda... Na štandu Vino za gospodu, pila su se najbolja vina. Mnogi su se osvježili u baru s najfinijim koktelima koji su savršeni za vruće ljetne dane. Traženo je bilo i pivo, kojim su se posjetitelji mogli lako rashladiti.

Chefica Mara Bilić iz Flamingo cateringa, koja je pripremala slasne burgere, nam je ispričala kako je jedva dočekala Chill&Grill.

- Napokon se polako vraćamo u normalu i jako me veseli povratak festivala. Uz druženje i dobru atmosferu nije mi nikakav problem čak niti vrućina koja sad vlada - govori.

Otkrila nam je koja je tajna savršenog burgera.

- Uvijek birajte juneće meso. Na sredini mesa napravite rupicu kako se pljeskavica ne bi napuhnula. Uvijek koristite maslinovo ulje. Grančicu ružmarina namočite u maslinovo ulje i njome premažite meso dok se peče, pa će se taj divni miris širiti svuda - savjetuje chefica Bilić.

Nakon otvorenja, uslijedila je jedna od najizvođenijih domaćih predstava za koju se uvijek traži karta više - uzbudljiv mađioničarski show za mališane u izvedbi maestralnog Luke Vidovića. Ovaj urnebesno smiješan show razveselio je one najmlađe, ali i cijele obitelji. U interaktivnoj predstavi, Luki su se na pozornici pridružili i mališani koji su se super zabavljali.

Uslijedila je i prava glazbena poslastica - DJ Bondža i bend Živa Legenda.

Stanko Bondža pripadnik je poznate MTV generacije, a osim dugogodišnjeg staža radijskog voditelja, Stanko kao DJ radi već više od 20 godina. Prošao je mnoge zagrebačke noćne punktove - od Aquariusa, preko Katrana, Saloona, Peperminta, Hangara do Johann Francka, kao i velike događaje poput InMusic Festivala, Weekend Media Festivala, Exita, Burger Festa...

Atmosferu je do vrhunca doveo i bend Živa Legenda, jedan od najboljih domaćih cover bendova. Svojom izvrsnom svirkom te najboljim domaćim i stranim hitovima zabavljali su prisutne i napravili feštu za pamćenje.

Prvi cooking show će biti održan već danas, a svoje kulinarsko umijeće pokazat će majstor Marko Palfi. Narednih dana moći ćete uživati i u delicijama chefa Alma Čatlaka, chefa Jasmina iz Fish House Rovinj, Max Todorova, pastry chefa restorana OXBO DoubleTree by Hilton te niza kulinara iz Hrvatske Obrtničke Komore.

24sata

Foto: Promo


Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...