Lifestyle

Komentari 39

Pogledajte kako savršeni muškarac izgleda u zemljama diljem svijeta - ali i Hrvatskoj

Pogledajte kako savršeni muškarac izgleda u zemljama diljem svijeta - ali i Hrvatskoj

Studija je angažirala 11 žena i osam muškaraca u 19 zemalja da sliku fotografa iz New Yorka urede u Photoshopu kako bi prikazali verziju privlačnog muškarca iz svoje zemlje

Koje fizičke osobine, značajke i karakteristike posjeduje "savršeni" muškarac? Za neke žene, idealno muško tijelo ima čvrste mišiće, "pločice" i besprijekornu kosu, a neke pak zamišljaju mršavijeg muškarca bez dlaka na licu i s malo trbuha, piše Your Tango.

POGLEDAJTE VIDEO: Muškarac u tajicama

Nekima savršeni muškarac izgleda poput Ryana Goslinga, dok druge više privlači netko poput Brada Pitta. Naravno, neke žene žele umiljatijeg tipa, poput slatkog Eda Sheerana ili Jamesa Cordena.

Kako god on izgledao, vaša slika idealnog muškarca zasigurno je drugačija od one koju bi neke druge žene dočarale, pogotovo zato što su rođene i odrasle u kulturama i zemljama diljem svijeta koje imaju drugačije standarde ljepote od vaših.

Dakle, što se u svijetu smatra "savršenim" ili "idealnim" tipom muškog tijela?

Nakon viralnog uspjeha postignutog studijom o standardima ženske ljepote u 18 različitih zemalja, Superdrug Online Doctor odlučio je nastaviti s Perceptions of Perfection Part II: Men. To je druga studija u kojoj su koristili istu metodologiju za prikupljanje informacija o globalnim perspektivama, odnosno o tome što se smatra savršenim ili idealnim tipom muškog tijela.

POGLEDAJTE VIDEO S LEOM JUREŠIĆEM: 'NEKI ULETI SU DOSTA SIMPATIČNI'

U izvornoj studiji, grafičke dizajnerice iz cijelog svijeta su u Photoshopu napravile sliku žene kako bi je učinile privlačnijom drugim građanima njihovih matičnih zemalja. Navedeni cilj bio je "bolje razumjeti potencijalno nerealne standarde ljepote i vidjeti kako se takvi pritisci razlikuju diljem svijeta".

Ovoga su puta naručili od 11 žena i osam muškaraca u 19 zemalja da sliku fotografa iz New Yorka urede u Photoshopu kako bi proizveli vlastitu verziju privlačnog muškarca za svoju zemlju. Pritom su shvatili da žene nisu jedini spol koji se bori s nerealnim društvenim standardima ljepote.

Istraživači se nadaju da će gledanje ovih slika pomoći ljudima svih spolova da preispitaju svoje percepcije o tome što znači imati "savršeno" tijelo.

- Naš cilj je pokrenuti revoluciju, potaknuti stvarnu promjenu slike o tijelu kako bi ljudi dali prednost zdravlju ispred izgleda i te promicati samopouzdanje - objašnjavaju.

Ovdje je izvorna slika:

Zanimljivo je da većina uređenih slika prikazuje muškarce s tamnom kosom. Osim toga, pojavile su se tri kategorije idealnih tipova muškog tijela: snažni, vitki i definirani trbušnjaci.

Moćan muškarac je idealan tip u: Egiptu, Nigeriji, Rusiji, Srbiji, Južnoj Africi, Americi i Venezueli

Mršaviji tip je idealan u: Kini, Hrvatskoj, Makedoniji, Filipinima i Ujedinjenom Kraljevstvu

Muškarac s definiranim trbušnjacima idealan je za: Egipat, Makedoniju, Filipine, Rusiju, Južnoafričku Republiku, Ameriku i Venezuelu

U nastavku pogledajte slike koje prikazuju 19 "savršenih" tipova muškog tijela diljem svijeta, poredanih po zemljama.

1. Australija

2. Bangladeš

3. Kina

4. Kolumbija

5. Hrvatska

6. Egipat

7. Indonezija

8. Makedonija

9. Nigerija

10. Pakistan

11. Filipini

12. Portugal

13. Rusija

14. Srbija

15. Južna Afrika

16. Španjolska

17. Velika Britanija

18. Sjedinjene Američke Države

19. Venezuela

Najčitaniji članci