Lifestyle

Komentari 2

Pogledajte nevjerojatnu snimku rođenja tri lavića u Nizozemskoj

Pogledajte nevjerojatnu snimku rođenja tri lavića u Nizozemskoj

Lavovi Safarija u zoološkom vrtu Royal Burgers 'mogu se razmnožavati prirodno i sada imaju pet mladunaca lavova', izvijestili su iz tog posebnog rezervata u kojem su zatočene životinje ipak uživaju nešto više slobode

U četvrtak, 26. studenog 2020., oko 19:30, lavica u zoološkom vrtu Royal Burgers rodila je trojke. U utorak, 1. prosinca, zoološki vrt u Arnhemu podijelio je kompilaciju prvih video zapisa snimljenih u noćnom ograđenom prostoru nove majke.

POGLEDAJTE VIDEO: Zaljubljene životinje u Maksimiru

Prvi su dani života često kritični za velike grabežljivce, zbog čega je Zoološki vrt u početku pružio životinjama što više mira, tišine i prostora kako bi se osiguralo minimalno uznemiravanje.

Pogledajte video njihova rođenja:

Pet malih lavova različitih starosti

Arnhemov zoološki vrt ima jednog odraslog mužjaka i dvije odrasle ženke. Jedna od lavica rodila je blizance 27. srpnja 2020 .: mužjaka i ženku. Rođenjem trojki 26. studenog 2020. u zoološkom vrtu Royal Burgers bit će uskoro izloženo pet mladunaca lavova. Međutim, troje pridošlica sljedećih će nekoliko tjedana provesti iza scene u odvojenom dijelu sa svojom majkom.

Prirodna situacija

U divljini se visoko trudne lavice također privremeno odvajaju od grupe prije nego što rode svoje mlade. Sklonište često traže u šumovitim područjima ili na drugim zaštićenim mjestima. Lavica će pričekati neko vrijeme prije nego što će se pridružiti grupi sa svojim novim mladuncima.

Zoološki vrt Royal Burgers simulira ovu prirodnu situaciju što je bliže moguće. Majka je vrlo zaštitnički nastrojena i ne podnosi znatiželjne poglede.

Lavovi postaju sve rjeđi

Čak je i ikonski grabežljivac poput lava, s malo prirodnih neprijatelja, osim ljudi, sve rjeđi i rjeđi u afričkim savanama. Gubitak staništa, ilegalni lov na trofeje ili tradicionalnu medicinu i sukobi ljudi i životinja uzimaju svoj danak, broj lavova u divljini drastično se smanjuje.

Najčitaniji članci