Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pogreška koju je najteže sakriti su pogrešno počupane obrve

Pogreška koju je najteže sakriti su pogrešno počupane obrve
1

Parfem je tako napravljen da se nanosi izravno na kožu. Pri kupnji tekućeg pudera najbolje je iskušati ga na vratu. Česta pogreška je i nanošenje regeneratora na kosu

VIDEO

Žena treba biti otmjena i nevjerojatna, izjavila je Coco Chanel. Tom besprijekornom dojmu pomoći će i osvještavanje o najčešćim pogreškama pri uljepšavanju. Jedna od njih je nanositi parfem nakon što ste obučeni. 

- Parfem je tako napravljen da se nanosi izravno na kožu gdje reagira s toplinom tijela - objasnio je Terry Molnar, direktor Instituta za mirise u New Yorku. Ako se miris poprska po odjeći, osim što mogu ostati mrlje, često se zbog reagiranja s tkaninom stvore neugodni mirisi. Pogreška pri šminkanju koja ne ostavlja nimalo damski dojam je i vidljivi prijelaz pudera na vratu, upozoravaju vizažisti. 

Za takav gaf kriva je nijansa pudera koja je pretamna ili presvijetla u odnosu na put. Pri kupnji tekućeg pudera najbolje je iskušati ga na vratu kako bi se takve nezgode izbjegle. Mnoge žene zanemaruju vrat dok nanose hidratantnu kremu. Upravo se na vratu jasno vide godine žene, pa ga je potrebno dodatno njegovati iako je Coco Chanel govorila kako svaka žena ima godine koje zaslužuje. Česta pogreška je i nanošenje regeneratora na cijelu dužinu kose. Tako se nepotrebno masti - dovoljno ga je nanijeti samo na vrhove. No pogreška koju je najteže sakriti su pogrešno počupane obrve. 

Masno lice zbog kreme

Nakon kreme za lice mnoge žene prebrzo nanesu podlogu. To vodi masnom izgledu lica i nedovoljnoj trajnosti šminke. Potrebno je pričekati da se krema upije dvije minute prije nanošenja pudera - ili odstraniti višak kreme vatom. 

Piling dok koža ne počne ‘pucketati’

Tuširanje ili piling u kupki dok koža ne postane “pucketavo” čista velika je pogreška, upozoravaju dermatolozi. Na taj način uklanjaju se prirodna ulja i masnoće koje štite kožu. Važno je i provjeriti kvalitetu proizvoda za tuširanje te ograničiti kupanje na najviše deset minuta. Voda neka bude mlaka, nikad vruća. 

Krema ne ublažava natečenost

Česta pogreška je i nanošenje kreme kako bi se ublažila otečenost oko očiju, tvrde dermatolozi. Hidratantne kreme zadržavaju vodu u koži, pa će oči izgledati još natečenije. Ako je koža oko vaših očiju otečena, ali ne i crvena ili iritirana, najbolje je ublažiti je ledom ili gelom za područje očiju na bazi kofeina. Ako je područje očiju natečeno i crveno, najbolje je posjetiti dermatologa. 

“Djevojka začuđena pogleda”

Velika pogreška je i čupanje obrva preblizu zrcala, tvrde vizažisti. Dok je žena koncentrirana na najsitniju dlačicu, zaboravi na cjelokupni oblik obrva. Savjetuje se pronaći veliko zrcalo i staviti ga blizu prozora tako da se cijelo lice vidi u zrcalu. Obrve bi trebale ocrtavati prirodne crte lica jer u suprotnome mogli biste lako završiti kao “djevojka neprestano začuđena pogleda”.

Sjenilo uvijek na kvalitetnu podlogu

Razmazano sjenilo na kapcima klasična je pogreška. Nju se može suzbiti tako da se na kapak nanese kvalitetna podloga koja će spriječiti osipanje sjenila, savjetuju šminkeri. Područje kapaka je prirodno masno, pa je vrlo teško postići savršeno našminkane kapke. No potrebno je isprobavati dok se ne pronađe najbolja kombinacija podloge i sjenila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa