Lifestyle

Komentari 196

Policajke se najčešće udaju za profesore, vojnici žene frizerke

Policajke se najčešće udaju za profesore, vojnici žene frizerke

Najviše je onih koji su se 'zaljubili na poslu' u prosvjeti, kuhinji, na farmi ili u bolnici, a najmanje ih je u vojsci. Koga žene vojnici, a za koga se udaju vojnikinje pogledajte u istraživanju

Sudeći po istraživanju Bloomberg Businessa, izgleda da zanimanje igra veliku ulogu u tome s kim će se tko vjenčati. Istraživanje je provedeno na uzorku od 3 i pol milijuna američkih domaćinstava, a pokazalo je da se poslom kojim se vi bavite vjerojatno bavi i vaša 'srodna duša'.

POGLEDAJTE VIDEO: Šest tipova ljudi koje susrećemo na poslu

Agencija donosi listu zanimanja u kojima je najviše parova, ali i one u kojima ih je najmanje. Najviše je onih koji su se 'zaljubili na poslu' u prosvjeti, kuhinji, na farmi ili u bolnici, a najmanje ih je u vojsci.

Istraživanje pokazuje kako se osnovnoškolski i srednjoškolski nastavnici i profesori najčešće vjenčaju svojim kolegicama iz zbornice. Zanimljivo je i kako se piloti često vjenčaju s profesoricama. Prvi izbor su im ipak suputnice - stjuardese. Stjardesama pak piloti nisu na prvom mjestu, najpoželjniji neženje za njih su menadžeri.

Životnog suputnika u svojoj struci najčešće nalaze i ugostiteljski radnici. Šefice kuhinja i glavne kuharice vjenčaju se uglavnom s kolegama šefovima i glavnim kuharima, a oni pak najčešće s konobaricama. Konobarima su supruge, osim kolegica iz šanka, sobarice i kućne pomoćnice.

Parova ima i u bolnicama. Liječnice su najčešće u braku s liječnicima, dok oni pak za životne suputnice često imaju i medicinske sestre. Medicinske sestre osim liječnika i kirurga najčešće 'uhvate' menadžere. Menadžeri su izgleda u vrhu najpoželjnijih muškaraca jer je istraživanje pokazalo kako su najbolji izbor i sekretaricama te drugim administrativnim radnicama.

Najpoželjnije pak muškarcima su profesorice. Osim što su na prvom mjestu svojim kolegama iz škola, a na drugom pilotima, s njima se često skrase umjetnici, inženjeri, marketinški menadžeri, policajci, direktori tvrtki i farmeri.

Evo i ostalih najčešćih bračnih parova s obzirom na zanimanja supružnika:

Stručnjaci za financije - učiteljice
Stručnjakinje za financije - menadžeri i trgovci
Farmerice - farmeri, laboratorijski tehničari
Policajci - administrativne radnice
Policajke - profesori
Glazbenice - glazbenici, dizajneri
Građevinski radnici - kućne pomoćnice
IT menadžeri - učiteljice

Ljubav i zanimanje najčešće spajaju glumci, odvjetnici, psiholozi te vozači kamiona, a najviše odvajaju vojni službenici. Vojnikinje sreću najčešće pronalaze s računalnim tehničarima, a vojnici s frizerkama.

Najčitaniji članci