Lifestyle

Komentari 6

'Ponovo sam čula glas pokojne mame, bit će uvijek uz mene'

'Ponovo sam čula glas pokojne mame, bit će uvijek uz mene'

Ako ste se u bliskoj budućnosti mislili tetovirati, razmislite o 'soundwave' tetovažama koje na vašem tijelu mogu zabilježiti glas nekoga tko vam je drag, ali i najdražu pjesmu

Bok, Rebecca, mama je, riječi su na koje se dotična Rebecca Armany iz Kalifornije rasplakala jer je ponovno čula glas svoje pokojne majke i to pomoću mobitela preko tetovaže koju je upravo napravila.

Čula je za takozvane 'soundwave' tetovaže koje daju potpuno novu dimenziju oslikavanju tijela, a osim glasa bližnjih, na sebe možete tetovirati i recimo, najdražu pjesmu.

Ove tetovaže funkcioniraju tako da prvo skinete aplikaciju Skin Motion na svoj pametni telefon i potom 'uploadate' audio klip koji želite. Treba trajati maksimalno do jedne minute.

Preko iste aplikacije potom kupite tetovažu, a kod tattoo majstora odete da vam oslika 'zvučni val' koji ste dobili. Nakon što ste dobili tetovažu, ponovno upalite Skin Motion aplikaciju i kamerom prođite iznad tetovaže.

- Aplikacija je moju tetovažu pretvorila u zvuk i sada na ruci čujem ohrabrujuću rečenicu koju je izgovorio moj otac. Pustim si ju svaki put kad ne vidim 'svjetlo na kraju tunela' - ispričao je Josh Gallner, također iz Kalifornije.

Soundwave tetovaže zapravo funkcioniraju kao QR kod na tijelu, samo mobitel umjesto koda, očitava zvučne valove koje su zapisane u tetovaži.

Može li bilo koji tattoo majstor napraviti ovu tetovažu?

Obični tattoo majstori neće moći naslikati ovu tetovažu. Ipak biste trebali otići kod ovlaštenog Skin Motion tattoo majstora koji će buduću tetovažu prvo precrtati na kožu, a onda je tetovirati poput klasične.

Prva takva tetovaža sadržavala je dva zvuka, veoma draga njenom idejnom kreatoru Nateu Siggardu. Glas njegove djevojke koja mu govori da ga voli i zvukove koje je ispuštalo njegovo četveromjesečno dijete.

Soundwave Tattoos dostupne su od lipnja 2017. godine, zasad samo u SAD-u.

- Mislim da se time kod nas još nitko ne bavi. Sigurno bi bilo zainteresiranih. Ideja je inovativna i bila bi odlična uspomena za razliku od klasičnih tetovaža imena i datuma - kaže tattoo majstor Luka Mamula iz The Guild Tattoo studija u Šibeniku. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci