Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pop up garden festival - vrtna zabava u Arena Centru

Arena Centar na tri dana postao zelena oaza u kojoj je uživalo više tisuća posjetitelja - Pop up garden festival je okupio mnogobrojne javne osobe

24sata
Video: 24sata

Arena Centar na tri dana postao zelena oaza u kojoj je uživalo više tisuća posjetitelja – Pop up garden festival okupio mnogobrojne javne osobe poput gradonačelnika Milana Bandića, Luke Nižetića, Marijane Batinić, Ide Prester, Irine Čulinović, grupe Detour, Luce, DJ Don Toma i tima kulinarskog studija Majstor Kuhar, Branka Ognjenovića.

Dio Arena Centra od 15. do 17. svibnja mogao se doživjeti u potpuno drugom izdanju zahvaljujući Pop up garden festivalu. Radi se o pop up platformi koja je pod geslom food&fun privremeno dočarala nesvakidašnju zelenu oazu u prizemlju i prvoj etaži Arena Centra, a okupila je gotovo dvije tisuće građana. Njima su se pridružile i mnogobrojne javne osobe poput gradonačelnika Milana Bandića, Luke Nižetića, Marijane Batinić, Ide Prester, Irine Čulinović, grupe Detour, Luce, DJ Don Toma i tima kulinarskog studija Majstor Kuhar, Branka Ognjenovića.

Zeleni party bio je u punom zamahu na prvoj etaži gdje je velik broj hedonista uživao u sezonskim specijalitetima s potpisom tima kulinarskog studija Majstor Kuhar, Branka Ognjenovića kojima su se svaki dan pridružile javne osobe istančanog ukusa, gradonačelnik Milan Bandić, Irina Čulinović i Luka Nižetić. To se sve odvijalo pod voditeljskom palicom Ide Prester i Marijane Batinić koje su zajedno s građanima degustirale vrhunska jela od svježih namirnica i eko delikatesa iz Bio&Bio te se okrijepile jedinstvenim Yogi tea čajevima.

Dobru hranu pratila je i dobra svirka uz legendarnog DJ Don Toma, grupu Detour i mladu nadu Luce koji su dodatno začinili vrtnu atmosferu usred trgovačkog centra. 

Svakog dana u prizemlju se mogao vidjeti i nesvakidašnji prizor opuštenih građana na zelenom travnatom tepihu i vrtnom namještaju iz asortimana Pevec. Veliki interes posjetitelja izazvala je i raznolika ponuda cvijeća, povrća i začinskog bilja, inovativni HomeOgarden koji se prodaje u Pevecu omogućuje uzgoj povrća i na najmanjim balkonima, vrtni asortiman i mehanizacija Pevec te info desk Gradskog ureda za poljoprivredu gdje se moglo saznati sve o vrtnim gredicama Gradskih vrtova Zagreba. 

Proljetni festival Pop up garden pokrenut je s ciljem poticanja zdravog načina života koji uključuje svakodnevni boravak u prirodnom okruženju, sezonsku prehranu baziranu na svježem voću i povrću, relaksaciju i druženje. Svojim konceptom ova manifestacija slijedi vrtlarski trend koji osvaja središta svjetskih metropola pretvarajući javne frekventne prostore u mjesta za zelenu zabavu koja ujedno pružaju priliku da se barem na nekoliko dana iskuse čari vrtlarenja i zdravog života. 

 

Tema: Urbani vrtovi

Možda vas zanima i ovo:
Message