Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Popis djelotvornih sastojaka u kremama za svaki tip kože

Popis djelotvornih sastojaka u kremama za svaki tip kože
1

Dermatolozi otkrivaju: Ne bacajte novac na isprobavanje, imate li osjetljivu kožu, izbrišite bore kremom s niacinamidom, a akne umirite kremama s AHA kiselinama

VIDEO

Želite li pomladiti kožu i usporiti starenje, pomoći će vam pripravci koji sadrže hijaluronsku kiselinu, AHA kiseline, peptide, retinoide, antioksidanse, kinetin, hidrokinon i niacinamid, savjetuje dermatologinja Elizabeth Tanzi. 

Hijaluronska kiselina djeluje kao botoks bez igle jer je vrlo moćan ovlaživač. Prirodno se nalazi u koži te je odgovorna za čvrstoću vezivnog tkiva. No s vremenom je ima sve manje, a posljedice su suha koža i bore, kaže dr. Tanzi. Kreme s hijaluronskom kiselinom hidratiziraju kožu te popunjavaju i zaglađuju bore. Laganih su formula te odgovaraju svim tipovima kože, pa i koži sklonoj aknama. Nanosite ih ujutro i navečer nakon umivanja, i to na vlažnu kožu, što će pojačati djelovanje preparata. 

- Za one s osjetljivom kožom i za sve koji imaju probleme s aknama ili rozaceom najbolji su kozmetički preparati s niacinamidom jer taj protuupalni sastojak smiruje kožu - ističe dr. Tanzi. Niacinamid uz to jača i obnavlja vlažnu barijeru kože te hidratizira kožu i omogućuje prirodnu proizvodnju kolagena. 

Moćni sastojak za učinkovitiju noćnu njegu

Retinoidi obnavljaju oštećenja DNK zbog kojih koža izgleda starije, kaže dr. Graf. Kreme s retinoidima rabite noću, a danju lice zaštitite kremom za sunčanje jer taj sastojak može učiniti kožu pojačano osjetljivom na utjecaj sunca. 

Učvršćivanje i njega u jednom

Ovaj hormon rasta na biljnoj bazi potiče proizvodnju kolagena, kaže dr. Tanzi. Kreme s kinetinom preporučuje nanijeti navečer nakon umivanja.  

Rješenje za omražene tamne mrlje i pjegice

Hidrokinon smanjuje proizvodnju melanina te ublažava tragove sunčanih pjega i tamnih mrlja. Kreme s hidrokinonom ne preporučuju se u trudnoći ni za oštećenu kožu jer je mogu dodatno iritirati. Koža postaje osjetljivija na opekline od sunca pa ih kombinirajte s kremama za sunčanje, savjetuje dr. Tanzi.

AHA kiseline su moćan piling te osvježavaju lice

Ženama koje su upotrebljavale losion s 25 posto glikolne, mliječne i limunske kiseline (sve AHA) poboljšala se gustoća kože za 25 posto. Pripravke s AHA kiselinama nanosite jedan ili dva puta na tjedan ili svaki dan ako imate masnu kožu sklonu aknama. 

Stop negativnu utjecaju iz okoliša

Sunce, vjetar i dim te slobodni radikali u tijelu oštećuju kožu te ona postaje sklona upalama. Kako biste spriječili nastanak akni i bora, serum s antioksidansima nanesite nakon umivanja, ali prije hidratantne kreme.

Dok vi spavate, krema ‘pegla’ bore

S godinama vezivno tkivo popušta, koža se opušta i pojavljuju se bore. Peptidi potiču proizvodnju kolagena, a kako bi preparati dali što bolje rezultate, nanosite ih navečer, savjetuje dermatologinja Jeannette Graf. 

Područje oko očiju: Tražite kreme s kofeinom i retinolom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije