Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Posjetite Advent u Gospiću uz Ukrajinski balet i Božićnu bajku

Posjetite Advent u Gospiću uz Ukrajinski balet i Božićnu bajku

Sve ljubitelje klizanja razveselit će ledena ploha, koja se ovih dana otvara ispred shopping centra, a najavili su i pravi ledeni disko na klizaljkama, a maleni će doći na svoje 17.12. u gospićkoj Adventskoj kućici priča

VIDEO

Blagdansko doba godine mnogi dočekuju s nestrpljenjem, a posebna čarolija 'Prosinca u Gospiću' počinje Božićnom baletnom bajkom poznate međunarodne trupe Ukrajinskog klasičnog baleta (Ukrainian Classical Ballet). Posjetitelji će uživati u najprepoznatljivijim odabranim plesnim točkama iz svjetski poznatog baleta Orašar, Petra Iljiča Čajkovskog i tako zakoračiti u toliko očekivane blagdane uz valcer pahuljica, španjolski, arapski i kineski ples, valcer cvijeća te završni pas de deux Princa i Klare u začaranom svijetu četiri kraljevstva.

Zagreb, 11.12.2021 - Orasar balet u izvedbi trupe Ukrainian Classical Ballet

To su samo neke od mnogobrojnih baletnih slika, koje će se izmjenjivati, uz atraktivne scenske dekoracije, 14.  prosinca u dvorani Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčevića. Dvadesetak balerina i baletana baletne trupe Ukrainian Classical Ballet, zaslužni su umjetnici Ukrajine te dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja, a svi su članovi ukrajinskih i europskih nacionalnih kazališta.

Sve ljubitelje klizanja razveselit će ledena ploha, koja se ovih dana otvara ispred shopping centra, a najavili su i pravi ledeni disko na klizaljkama. Maleni će doći na svoje 17.12. u gospićkoj Adventskoj kućici priča, koja izgleda toliko bajkovito da djeca u njoj jako vole boraviti, a još kad im stignu zadarske pripovjedačice, članice Društva hrvatskih pripovjedača i pripovjedačica, doživljaj će biti potpun, a sreća najveća. 

Konac godine vrijeme je za nove želje i snove. Nebo iznad Gospića prekrit će 23.12. stotine lampiona dobrih želja, koji će se puštati s trga Stjepana Radića od 19 sati, uz nastup mladih nada, Eni i Vjeke iz A strane. Postala je to tradicija u Gospiću i svake se godini okupi mnoštvo posjetitelja, dok uz kuhano vino i fritule šalju svoje želje u nebo. Pošaljite i vi svoje želje, a uz toliko dobre energije i sjajnog raspoloženja vjerujemo da će se i ostvariti. 

U ovom gradiću djeca ulaze u novu godinu dan ranije, da se mogu dulje veseliti, pa će se okupiti na glavnom trgu 30.12. od 18 sati, uz prigodni glazbeni program Marka Vukesa & Share Love benda i animatorski program.

Gospićani vole da im stara godina što prije ode, a nova dulje traje pa ispraćaju staru i ulaze u Novu već 31.12. u podne, uz uvijek dobro raspoloženu grupu Vigor.

Iz Grada Gospića i Turističke zajednice javljaju da su pripremili doista za svakoga posjetitelja ponešto, a jako su ponosni jer su turistički rezultati u Gospiću već premašili do sada najbolju turističku 2019. godinu. Trenutno vlada velika potražnja za smještajem tijekom blagdana i školskih praznika. Nadaju se i snježnim pahuljicama kako bi ugođaj bio što ljepši, obojen veselim smijehom ljudi velikih i malih nogu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa