Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Post uz kemoterapiju potiče samouništenje stanica tumora

Post uz kemoterapiju potiče samouništenje stanica tumora
1

Dok druge stanice tijela na post reagiraju tako da ulaze u hibernaciju, one tumora počinju se razmnožavati sve dok se ne unište, a uz to je obavezna kemoterapija

VIDEO

Suzdržavanje od jela u kratkim periodima može usporiti rast tumora, a u kombinaciji s kemoterapijom i izliječiti neke vrste raka, objavili su znanstvenici Sveučilišta Južna Kalifornija, a prenosi Daily Mail.

Oni su otkrili da obične stanice tijela na uskraćivanje hrane reagiraju tako da ulaze u stanje slično hibernaciji, dok stanice tumora nastavljaju rasti i dijeliti se, dok se naposljetku same ne unište.

- Te stanice, na neki način, izvrše grupno samoubojstvo. One nastoje kompenzirati nedostatak brojnih tvari u krvi nakon posta -  rekao je voditelj istraživanja, profesor Valter Longo.

On i njegova ekipa su proučavali utjecaj posta na rak dojke, tumore urinarnog trakta i jajnika. Kod posta bez kemoterapije tumor dojke, melanom i tumori mozga su sporije rasli, a u kombinaciji s kemoterapijom liječenje raka je u svakom slučaju bilo još uspješnije.

Višestruki ciklusi posta i kemoterapije su izliječili 20 posto vrlo agresivnih tipova raka, dok je u 40 posto slučajeva došlo do ograničenja rasta tumora. Niti jedna životinja uključena u testiranje nije preživjela rak ako je liječena samo kemoterapijom.

- Ne možemo sa sigurnošću reći koliko bi ovaj princip bio učinkovit kod ljudi, ali zasigurno ne može naštetiti. Pacijenti bi mogli postiti dva dana prije i jedan dan poslije kemoterapije - rekao je Longo, koji se nada skorašnjem testiranju svojih ideja na ljudima koji boluju od raka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju