Lifestyle

Komentari 0

Posteljinu čuvajte na suhom mjestu i to uz mirisne vrećice

Posteljinu čuvajte na suhom mjestu i to uz mirisne vrećice

Da biste svoj prostor za skladištenje uredili i organizirali, ograničite se na tri seta plahti po krevetu i na samo tri seta ručnika (uključujući i ručnik za ruke) po osobi, plus dodatni set za goste

Voditeljica marketinga Frettea Amy Skarbnik, poznatog talijanskog dobavljača posteljine, objasnila je kako maksimalizirati rok trajanja posteljine.

POGLEDAJTE VIDEO: Pospremanje kreveta

1. Pronađite suh prostor

- Svu posteljinu čuvajte u suhom prostoru sa minimalnim izlaganjem svjetlosti - tvrdi Skarbnik. Ormar za posteljinu je idealan, ali ako ga nemate, ona predlaže da posteljinu spremite u krevet (ako imate onaj kojem unutrašnjost služi kao spremište) ili manji ormarić za odlaganje kao alternativu.

2. Držite ih u spremniku

Zaštitite svoje posteljine od prašine, tako što ćete ih čuvati u spremniku za tkaninu.

- Torba od bijele tkanine je najbolja opcija i preporučujemo stavljanje papira bez kiseline između setova posteljine kako bi se omogućila veća cirkulacija zraka - savjetuje Skarbnik.

3. Izbjegavajte plastiku

- Možda će biti primamljivo posteljinu ostaviti u plastičnim vrećicama, ali nemojte to učiniti - naglašava Skarbnik. Pored plastike, trebali biste se kloniti i cedra ili kartona kako biste spriječili žutilo i kako bi posteljina ostala snježno bijela.

4. Budite jednostavni

Da biste svoj prostor za skladištenje uredili i organizirali, a ujedno izbjegli prenatrpanost, ograničite se na tri seta plahti po krevetu i na samo tri seta ručnika (uključujući i ručnik za ruke) po osobi, plus dodatni set za goste.

5. Koristite mirisne vrećice

Mirisne vrećice, iako nisu nužne, lijep su način da suptilno pojačate miris posteljine kad ih stavljate na stražnju stranu vašeg ormara.

- Samo provjerite je li vrećica u bijeloj boji kako vam niti jedna boja ne bi mogla ostati na posteljini - kaže Skarbnik. Također možete koristiti mirisne trake za ladice, piše Architectural Digest.