Lifestyle

Komentari 35

Posteljinu ste sve vrijeme prali pogrešno: Ovako to treba raditi

Posteljinu ste sve vrijeme prali pogrešno: Ovako to treba raditi

Najbolji saveznici u pranju posteljine bi vam trebali biti soda bikarbona i ocat. Oni su odlični za dugotrajnu svježinu i detaljno čišćenje posteljine koju biste trebali prati svakih tjedan do dva

Želite bolje spavati? Trik bi mogao biti u tome kako perete plahte. Naime, zapravo postoji vodič za ispravan način pranja posteljine kako biste se riješili svih klica i alergena. Primjerice, vodič koji objavljen u časopisu Reviewed kaže da nikada ne smijete ostavljati posteljinu dulje od tjedan ili dva bez pranja.

POGLEDAJTE VIDEO:

To je zato što se tijekom spavanja mogu nakupiti mrtve stanice kože, grinje, tjelesna ulja i bakterije. Srećom, svoju posteljinu možete vrlo lako oprati kako biste je ponovno učinili svježom - a to čak može poboljšati i vaš san.

Ako slijedite korake za pranje posteljine u nastavku, posteljina će vam ostati ugodna i čista, te uistinu izgledati privlačno:

Može pomoći i ocat jer omekšava i posvjetljuje plahte. Također, Aussiejev guru za čišćenje podijelio je svoj trik na TikTok-u gdje je pokazao kako se čisti madrac pomoću sode bikarbone.

Nadalje, korisnica TikTok-a, Mama Mila, pak predlaže pranje posteljine s tekućim deterdžentom, pola šalice sode bikarbone i pola šalice bijelog octa umjesto uobičajenog omekšivača. Soda bikarbona ne samo da je prirodno sredstvo za posvjetljivanje i uklanjanje mirisa, već uz nju možete koristiti manje tekućine za pranje veša pri svakom pranju.

Young woman making bed at home

Ocat, s druge strane, omekšava i posvjetljuje posteljinu ne ostavljajući nikakve tragove, tvrdi Mama Mila. Iako njezin trik posebno dobro djeluje na bijeloj posteljini, ona također kaže da soda bikarbona dobro djeluje i s drugim, svijetlim bojama te je potvrdila da miris octa potpuno nestaje u pranju, piše The Sun.

Najčitaniji članci