Lifestyle

Komentari 0

Posteljinu u zimskim mjesecima treba mijenjati nešto drugačije

Posteljinu u zimskim mjesecima treba mijenjati nešto drugačije

Zimi manje vremena provodimo vani što dovodi do toga da smo češće zamotani pod dekom u našem krevetu. Evo koliko bi često onda trebali mijenjati vašu posteljinu

Svi imaju svoja pravila mijenjanja posteljine no stručnjaci imaju svoja mišljenja koja definitivno treba uzeti u obzir. 

- Zimi je sasvim prihvatljivo mijenjati plahte svaki drugi tjedan - rekao je Jean Calleja iz tvrtke 'The Eco Laundry Company'.

Međutim, to 'pravilo' doista ovisi o nekoliko čimbenika - počevši od toga kada i koliko često se tuširate, smatra Katie Brown, vlasnica kemijske čistionice 'Rytina Fine Cleaners'.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za dom):

Ako se tuširate prije spavanja, svaki drugi tjedan je sasvim dovoljno za mijenjanje posteljine. Ali, ako ne, trebali bi je mijenjati češće.

- Odlazak u krevet nakon dugog dana s kožom koja je puna ulja ili znojna zaprljat će vam plahte bez obzira na godišnje doba - kaže Katie.

Ako se danju izležavate u krevetu, ili radite iz kreveta, možda bi trebali češće mijenjati posteljinu.

- Ako radite iz kreveta mijenjajte posteljinu jednom tjedno - savjetuje Brown.

Ako svoj krevet dijelite s partnerom, u obzir treba uzeti i njihove navike. Ako se i vaš partner tušira prije spavanja, možete se držati 'pravila' da posteljinu mijenjate svako drugi tjedan. Ali, ako se vaš partner ne tušira prije spavanja ili se po danu izležava u krevetu, posteljinu bi trebali češće prati, smatra Brown.

Međutim, njezino najvažnije pravilo je ako je posteljina vlažna, bez obzira na razlog, najbolje je oprati sljedeći dan, piše Well and Good.

Najčitaniji članci