Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Postigni formu treningom na biciklu i uživaj u super ljetu!

Postigni formu treningom na biciklu i uživaj u super ljetu!
3

"Mršavimo zajedno klub" u suradnji s Viva Sport-om organizirao je nagradni natječaj u kojem možete osvojiti bicikl u vrijednosti od 2.599 kn! Uključite se!

Bicikl je za mnoge prijevozno sredstvo broj 1 i omiljeni način rekreacije na otvorenome. Stručnjak Mršavimo zajedno kluba, prof. kineziologije Marino Bašić, donosi vam kratak pregled prednosti koje pruža bicikl i savjetuje kako ga možete koristiti za postizanje idealne forme.

Uključite se i osvojite bicikl!

Budući da Mršavimo zajedno klub služi promicanju zdravih navika, u suradnji s Viva Sport-om, odlučili smo jednome od vas pokloniti bicikl u vrijednosti od 2.599 kn! Sve što trebate napraviti jest otkriti nam koju biste destinaciju posjetili biciklom da vam se ukaže prilika i zašto? Bilo da se radi o nekoj od svjetskih destinacija ili pak jednostavnoj vožnji obližnjim parkom u vašem gradu, vjerujemo kako za to imate odličan razlog.  Podijelite ga s nama i jednog od vas nagradit ćemo Revel 4 modelom bicikla marke Giant, koji slovi kao jedan od najboljih bicikala za istraživanje novih puteva. Svoj odgovor možete unijeti klikom na ovaj OBRAZAC.

Prednosti treninga na biciklu su sljedeće:

1.    Manji udar na zglobove jer, za razliku od trčanja, na tijelo ne djeluju tako jake sile pa će osobe koje imaju problema s kukovima, leđima i koljenima moći provoditi cardio trening na sigurniji način. To je također vrlo bitno za osobe koje imaju višak kilograma jer trčanje s 10 ili 20 kg viška može dovesti do problema s kralježnicom.
2.    Današnji bicikli napravljeni su da se mogu prilagoditi svakom vozaču i omogućiti mu ugodnu, sigurnu i dužu vožnju što dovodi do veće potrošnje kalorija.
3.    Osim gubljenja potkožnog masnog tkiva trening na biciklu će ojačati vaše mišiće, pogotovo noge i stražnjicu. To su veliki mišići pa samim njihovim angažiranjem trošimo više kalorija.
4.    Treningom na biciklu dolazimo do after burn efekta što znači da ćemo i nakon treninga gubiti masnoću i na neki način učimo mišiće da sagorijevaju više sala.
5.    Za tzv. “afterburn” efekt najbolje je voziti intervale (npr. 1 minuta brza vožnja i 3 minute lagana vožnja, u ukupnom trajanju 30 – 40 minuta), čime ćete topiti masnoću i 24 sata nakon treninga.

Kako biste izbjegli neželjene posljedice:

1.    Odaberite dobru veličinu bicikla. Najbolje je savjet potražiti u specijaliziranoj trgovini sportskih i rekreacijskih bicikala, gdje će vas savjetovati koji je bicikl najbolji za vas, koliko treba biti podignuto sjedalo i sl.
2.    Pazite na pretreniranost! Postepeno podižite kilometražu. Trebate se naviknuti da budete dulje vremena na biciklu kako ne bi imali problema sa stražnjicom, ali i kako ne bi došlo do problema s koljenima i leđima.
3.    Napravite vježbe zagrijavanja prije treninga s biciklom. Razgibajte sve zglobove kružnim pokretima krenuvši od glave prema nogama. Napravite 10 – 15 kruženja u svaku stranu. Također, nakon završenog treninga napravite vježbe istezanja tako da zadržite statičan položaj 20 sekundi.
4.    Nosite sa sobom vodu ili izotonični napitak, pogotovo ako vozite po velikim vrućinama. S dehidracijom opada vaša sposobnost, ali također može doći do težih posljedica opasnih po zdravlje.
5.    Nemojte jesti nekoliko sati prije treninga s biciklom jer će vam smetati za izvedbu.

Ovo su neki od savjeta i prednosti treninga s biciklom. Preporučujemo da iskoristite lijepo ljetno vrijeme i uživate u vožnji biciklom jer ćete učiniti nešto korisno za svoje tijelo i duh.

Ako i vi želite vlastiti bicikl uz koji ćete moći vježbati ili vam je jednostavno dosadio vaš stari, Mršavimo zajedno klub, u suradnji s Viva Sport-om daje vam priliku da osvojite potpuno novi bicikl. Klikom ovdje pošaljite nam svoj odgovor na nagradno pitanje, a najkreativniji odgovor nagradit ćemo Revel 4 modelom bicikla, u vrijednosti od 2.599 kn.

Ako vas zanima kvalitetna ponuda bicikala te opreme i dijelova, posjetite stranicu Viva Sport-a jer ćete tamo pronaći  sve što vam je potrebno!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić