Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Postoje dvije vrste žena niskog libida, a on ovisi i o samoj vezi

Postoje dvije vrste žena niskog libida, a on ovisi i o samoj vezi

Otkrili su da se žene s niskim libidom mogu podijeliti u dvije kategorije - općenito nezadovoljne i seksualno nezadovoljne. Druga grupa žena bila je zadovoljna vezom, ali ne i seksom

'Slaba seksualna želja' ponekad može značiti da postoji 'normalna' ili 'idealna' razina seksualne želje za kojom bi ljudi trebali težiti, a zbog koje dolazi do problema ako je niža. U stvarnosti, to što netko nije toliko zainteresiran za seks nije samo po sebi razlog za brigu. Problem nastaje kada smatramo da nam to otežava život. 

POGLEDAJTE VIDEO: Manjak seksa šteti i ženama

Pokretanje videa...

00:35

Mnogi se nose s nižim libidom i smatraju ga uznemirujućim, a to vrijedi za oko 9 posto žena u dobi od 18 do 44 godine, prema istraživanju iz 2016. godine. No nedavno objavljena studija u Arhivi seksualnog ponašanja otkrila je da postoje dvije vrste niske seksualne želje među ženama. 

Riječ je o općenito nezadovoljenim ženama i seksualno nezadovoljnim. 

Njezin orgazam: 6 nevjerojatnih činjenica koje većina ne zna...
Njezin orgazam: 6 nevjerojatnih činjenica koje većina ne zna...

1. Općenito nezadovoljstvo

Ova skupina žena imala je nisku seksualnu želju (u odnosu na druge žene), kao i nisko seksualno zadovoljstvo i vrlo nisko zadovoljstvo u vezi. Drugim riječima, ove su žene imale slabu želju za seksom, osjećale su se nezadovoljno svojim seksualnim životom, a također su se osjećale vrlo nezadovoljno svojim vezama uopće. Kod te skupine žena uočili su i najveći stres. 

Istraživači smatraju da su ove žene vjerojatno najprije imale problema u vezama, što se kasnije odrazilo i na njihov seksualni život. One su pak za svoj nizak libido krivile vanjske faktore - okolinu i partnera.

Zbog recepta su je prozvali 'kraljicom pečenih krumpira': Poanta je u 'tajnom' sastojku
Zbog recepta su je prozvali 'kraljicom pečenih krumpira': Poanta je u 'tajnom' sastojku

2. Seksualno nezadovoljne žene

Ova skupina žena također je imala nisku seksualnu želju (opet u odnosu na druge žene), ali iako su imale nisko seksualno zadovoljstvo, baš kao i žene u prethodnoj skupini, ova grupa žena zapravo je imala prilično prosječne razine zadovoljstva u vezi. Drugim riječima, njihovi su odnosi općenito bili dobri, a problemi su postojali uglavnom samo u spavaćoj sobi.

- Ovi rezultati sugeriraju nezadovoljstvo seksualnim, ali ne i neseksualnim aspektima odnosa - pišu istraživači. I posebno je važno za naglasiti da su ove žene imale prosječnije količine životnog stresa, u usporedbi s prvom skupinom za koju smatraju da je pod većim stresom. 

Što je zajedničko ženama s niskom spolnom željom?

Jedna od najvećih zajedničkih osobina dviju skupina žena s niskom spolnom željom bila je njihova loša seksualna komunikacija, u usporedbi s trećom skupinom žena koje su imale prosječan libido. 

- Veliko istraživanje pokazuje da je vješta seksualna komunikacija snažno povezana sa seksualnim zadovoljstvom u vezama parova. Moguće je da izbjegavanje rasprava o seksualnim temama, uključujući sklonosti, nesklonosti i nedoumice, može biti jedan od čimbenika koji pridonosi smanjenoj seksualnoj želji u tim skupinama - objašnjavaju istraživači. 

 

Značajno je da su dvije skupine žena s niskim libidom imale slične razine seksualne želje i ni jedna grupa nije bila zadovoljna svojim seksualnim životom. 

- Ovo otkriće podupire ideju da je seksualna želja žena čvrsto povezana s kontekstom njezine veze i da je želja veća kada su žene zadovoljne u svojim partnerstvima - pišu istraživači, prenosi Mbg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života