Dvije vrste žena niskog libida | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Postoje dvije vrste žena niskog libida, a on ovisi i o samoj vezi

Postoje dvije vrste žena niskog libida, a on ovisi i o samoj vezi

Otkrili su da se žene s niskim libidom mogu podijeliti u dvije kategorije - općenito nezadovoljne i seksualno nezadovoljne. Druga grupa žena bila je zadovoljna vezom, ali ne i seksom

VIDEO

'Slaba seksualna želja' ponekad može značiti da postoji 'normalna' ili 'idealna' razina seksualne želje za kojom bi ljudi trebali težiti, a zbog koje dolazi do problema ako je niža. U stvarnosti, to što netko nije toliko zainteresiran za seks nije samo po sebi razlog za brigu. Problem nastaje kada smatramo da nam to otežava život. 

POGLEDAJTE VIDEO: Manjak seksa šteti i ženama

Pokretanje videa...

00:35

Mnogi se nose s nižim libidom i smatraju ga uznemirujućim, a to vrijedi za oko 9 posto žena u dobi od 18 do 44 godine, prema istraživanju iz 2016. godine. No nedavno objavljena studija u Arhivi seksualnog ponašanja otkrila je da postoje dvije vrste niske seksualne želje među ženama. 

Riječ je o općenito nezadovoljenim ženama i seksualno nezadovoljnim. 

Njezin orgazam: 6 nevjerojatnih činjenica koje većina ne zna...
Njezin orgazam: 6 nevjerojatnih činjenica koje većina ne zna...

1. Općenito nezadovoljstvo

Ova skupina žena imala je nisku seksualnu želju (u odnosu na druge žene), kao i nisko seksualno zadovoljstvo i vrlo nisko zadovoljstvo u vezi. Drugim riječima, ove su žene imale slabu želju za seksom, osjećale su se nezadovoljno svojim seksualnim životom, a također su se osjećale vrlo nezadovoljno svojim vezama uopće. Kod te skupine žena uočili su i najveći stres. 

Istraživači smatraju da su ove žene vjerojatno najprije imale problema u vezama, što se kasnije odrazilo i na njihov seksualni život. One su pak za svoj nizak libido krivile vanjske faktore - okolinu i partnera.

Zbog recepta su je prozvali 'kraljicom pečenih krumpira': Poanta je u 'tajnom' sastojku
Zbog recepta su je prozvali 'kraljicom pečenih krumpira': Poanta je u 'tajnom' sastojku

2. Seksualno nezadovoljne žene

Ova skupina žena također je imala nisku seksualnu želju (opet u odnosu na druge žene), ali iako su imale nisko seksualno zadovoljstvo, baš kao i žene u prethodnoj skupini, ova grupa žena zapravo je imala prilično prosječne razine zadovoljstva u vezi. Drugim riječima, njihovi su odnosi općenito bili dobri, a problemi su postojali uglavnom samo u spavaćoj sobi.

- Ovi rezultati sugeriraju nezadovoljstvo seksualnim, ali ne i neseksualnim aspektima odnosa - pišu istraživači. I posebno je važno za naglasiti da su ove žene imale prosječnije količine životnog stresa, u usporedbi s prvom skupinom za koju smatraju da je pod većim stresom. 

Što je zajedničko ženama s niskom spolnom željom?

Jedna od najvećih zajedničkih osobina dviju skupina žena s niskom spolnom željom bila je njihova loša seksualna komunikacija, u usporedbi s trećom skupinom žena koje su imale prosječan libido. 

- Veliko istraživanje pokazuje da je vješta seksualna komunikacija snažno povezana sa seksualnim zadovoljstvom u vezama parova. Moguće je da izbjegavanje rasprava o seksualnim temama, uključujući sklonosti, nesklonosti i nedoumice, može biti jedan od čimbenika koji pridonosi smanjenoj seksualnoj želji u tim skupinama - objašnjavaju istraživači. 

 

Značajno je da su dvije skupine žena s niskim libidom imale slične razine seksualne želje i ni jedna grupa nije bila zadovoljna svojim seksualnim životom. 

- Ovo otkriće podupire ideju da je seksualna želja žena čvrsto povezana s kontekstom njezine veze i da je želja veća kada su žene zadovoljne u svojim partnerstvima - pišu istraživači, prenosi Mbg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Lav ide na put, Djevice će briljirati na poslu, a Ribe biti nezadovoljne
od 21. do 27. srpnja

Veliki tjedni horoskop: Lav ide na put, Djevice će briljirati na poslu, a Ribe biti nezadovoljne

Vladavina Lava opskrbit će Strijelce šarmom i privlačnošću pa će osvajati čak i kada im to neće biti namjera. Rastu im i šanse kod osobe u koju su se zaljubili
Stigao je novi pretežak kviz: Malo tko će riješiti sve točno
25 IZAZOVNIH PITANJA

Stigao je novi pretežak kviz: Malo tko će riješiti sve točno

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...