Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Zbog recepta su je prozvali 'kraljicom pečenih krumpira': Poanta je u 'tajnom' sastojku

Zbog recepta su je prozvali 'kraljicom pečenih krumpira': Poanta je u 'tajnom' sastojku

Nutricionistica iz Melbournea, Laura Ford, pokazala je svoj recept za pečene krumpire s jednim sastojkom koji svi vjerojatno imamo kod kuće. Njezini ukusni krumpiri oduševili su mnoge

VIDEO

Australka tvrdi da je stvorila savršeni pečeni krumpir, a otkrila je i svoj tajni sastojak. Laura Ford iz Melbournea prelije svoje pečene krumpire medom, piše Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

kuhanje 01:18

- Krumpir kojeg se nećete moći zasititi je pečeni krumpir na maslacu i medu. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s najhrskavijim rubovima! Oprostite unaprijed, jer iskreno, nećete moći prestati jesti - napisala je u svojoj objavi na Instagramu.

Mnogi od njezinih preko 30.000 pratitelja na Instagramu su se oduševili receptom te su pohvalili okus nakon što su i sami isprobali Laurin prijedlog.

Samo troje ljudi na svijetu zna napraviti ovu vrstu tjestenine
Samo troje ljudi na svijetu zna napraviti ovu vrstu tjestenine

Sastojci:

  • 2 kg crvenog mladog krumpira, izrezanog na ploške od 1 cm
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50g maslaca 
  • Razni začini po volji (sušeni češnjak, mljevena paprika...)
  • Sol i papar
  • 1 - 2 žlice meda (ovisno o tome koliko slatko želite)
  • Svježi listovi timijana za ukrašavanje (nije obavezno)
Omiljeni recept za slasne pureće batke koji će se topiti u ustima
Omiljeni recept za slasne pureće batke koji će se topiti u ustima

Priprema:

1. Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne bude kašast - želite da održi oblik i da se ne raspada.

2. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite maslinovo ulje i maslac na pladanj i stavite peći na dvije minute dok se maslac ne otopi.

3. Dodajte ocijeđeni krumpir i preokrenite ga po ulju kako biste bili sigurni da je dobro premazan. Začinite univerzalnim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. To će omogućiti maksimalnu hrskavost, pa ako trebate koristiti dva protvana, učinite to.

4. Krumpir pecite 30 minuta, a zatim ga preokrenite i pecite još 25-30 minuta dok ne postane hrskav. (ovo je vrijeme smjernica, pa ako vam krumpir ne izgleda hrskavo nakon 30 minuta, nastavite peći dok ne dobije zlatno smeđu boju)

5. Prelijte medom (ili javorovim sirupom) krumpir dok je vruć i ukrasite svježim timijanom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku