Lifestyle

Komentari 15

Postoji 11 vrsta bradavica kod muškaraca i žena: Kakve imate?

Postoji 11 vrsta bradavica kod muškaraca i žena: Kakve imate?

Promjene na bradavicama mogu nastati jer areola ima tkiva i vlakna koja se skupljaju tako da se one mogu uspraviti kada im je hladno, kada su uzbuđene ili doje. Sve promjene na bradavicama treba pregledati

Bez obzira na to koja im je svrha, bradavice mnogima ostaju fascinantne s toliko oblika i veličina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Bez obzira imate li velike, male, mekane ili one koje su izvrnute, većina je u granicama normale.

Zanimljiva studija dodatno je istraživala zašto muškarci uopće imaju bradavice.

Utvrđeno je da ih muškarci imaju jer su embriji uvijek ženski u ranoj fazi, a muškarci se razlikuju od ženskog prototipa tek nakon nekoliko tjedana. Rezultat je - bradavice za sve.

Vrste bradavica

Areola je tamno obojeno područje kože koje okružuje bradavicu. Bradavica je u središtu areole i svaka ima oko devet mliječnih kanala, kao i živce. Genetika igra najveću ulogu u određivanju veličine, izgleda i boje areole.

Promjene na bradavicama mogu nastati jer areola ima tkiva i vlakna koja se skupljaju tako da se bradavice mogu uspraviti kada im je hladno, kada su uzbuđene ili doje.

Različite vrste bradavica

Zašto bradavice mijenjaju boju?

Bradavice mogu s vremenom promijeniti boju, što je uzrokovano jednim ili više faktora:

Kada biste trebali biti zabrinuti za svoje bradavice?

Odmah se obratite liječniku ako imate iscjedak ili nelagodu koja traje više od nekoliko dana. Sve nagle promjene na vašim bradavicama također bi trebao pregledati stručnjak, poput promjena u njihovom obliku, koži, promjena na tkivu dojke, kao i bilo kom mjestu ili udubljenjima, prenosi Daily Star.

Najčitaniji članci