Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Postojnska jama pretvara se za Božić u čarobnu pozornicu dugu čak pet kilometara

Postojnska jama pretvara se za Božić u čarobnu  pozornicu dugu čak pet kilometara
7

Postojnska jama poznata je kao jedno od najposebnijih uprizorenja Božića i rođenja Isusa Krista, a doživljaj za posjetitelje traje 90 minuta. Uz vožnju vlakićem, pozornica se proteže na pet kilometara

VIDEO

Tajanstvena podzemna ljepotica nudi najljepšu kulisu koju joj je milijunima godina strpljivo stvarala priroda. U ovom prekrasnom uprizorenju rođenja Isusa Krista u Postojnskoj jami sudjeluje više od 100 lokalnih glumaca zajedno s vrhunskim glazbenicima koji uživo izvode najljepše Božićne pjesme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nataša Đidara već 14 godina izrađuje jaslice VIDEO

Unutrašnjost špilje osvjetljava 2,100 lampica, priču priča čak 30 anđela, a po prvi puta posjetitelje dočekuje i plavi anđeo, anđeo Ariel!  Da su Žive jaslice najveći božićno-novogodišnjeg spektakl u Sloveniji pokazala je premijera 22. prosinca duboko ispod površine zemlje, spajajući tako čudotvornu ljepotu prirode i čak 18 prizora koji pričaju najljepšu Božićnu priču, a koji su raspoređeni po čarobno osvijetljenoj pet kilometara dugoj turističkoj stazi. 

- Ovo je priča o našoj neizmjernoj želji da se ljudi međusobno pomire i da mir zavlada Zemljom - ukratko je najavio poruku Živih jaslica u Postojnskoj jami predsjednik Upravnog odbora Postojnske jame Marjan Batagelj pozivajući okupljene da pažljivo prate program i uživaju u svim točkama uprizorenja.

Posebno je naglasio važnost završne točke u velebnoj Koncertnoj dvorani u kojoj anđeo, kojeg je utjelovila vrhunska pjevačica Sara Briški Cirman – Raiven, zapjeva hit 'Time to say goodbye'  simbolično odlažući svoj bojni oklop.

Uprizorenje Živih jaslica počinje na sam Božić, 25. prosinca i traje pet dana, kad se unutrašnjost Postojnske jame pretvara se u pozornicu dugu 5 kilometara s čak 18 scena, što je trenutno najduža pozornica na svijetu i podsjeća na veličanstvenu prirodnu katedralu.

Božićne predstave održavaju se u spomenutom periodu, a počinju svakih 15 minuta počevši od 13:30 pa nadalje. Posebnost ovogodišnjeg programa je moć glasova i osebujna narativna dinamika slovenskih glazbenih zvijezda koje sudjeluju u programu. Tu su Raiven, Anea Mercedes Anžlovar, Urška Kastelic i Blaž Gantar uz koje u pripovijedanju biblijske priče sudjeluje više od 100 izvođača. 

Najstarije jaslice u Hrvatskoj: Fratri na otočiću pored Krka čuvaju primjer iz 17. stoljeća
Najstarije jaslice u Hrvatskoj: Fratri na otočiću pored Krka čuvaju primjer iz 17. stoljeća

Tijekom vožnje vlakićem posjetitelji mogu vidjeti i jedinstvene jaslice međunarodno priznate umjetnice Ejte Štih, a sam program traje 90 minuta.

Žive jaslice s najdužom tradicijom u Sloveniji (prvi put 1989. godine) jedan od najvećih svjetskih medija CNN uvrstio je među najljepše prikaze Božića.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...