Lifestyle

Komentari 2

Potaknula je i druge: Donirala bubreg pa spasila četiri života

Potaknula je i druge: Donirala bubreg pa spasila četiri života

Djevojka je pristala biti donor, a bubreg je darovala 12. studenog. Dvije noći se oporavljala od operacije. I njezin pastor je u tom procesu dobio bubreg

Studentica sestrinstva Alli Shapell (21) je prije šest mjeseci primila poziv od svoje tetke, koja joj je otkrila kako pastor s kojim se zbližila u djetinjstvu, pati od zatajenja bubrega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Odmah je krenula u Centar za transplantaciju bubrega na Sveučilištu u Kansas i prijavila se kao donor. No, to nije upalilo. Nakon nekoliko testova, pokazalo se da se njezin bubreg ne odgovara pastoru.

Ipak, u Centru su joj predložili da sudjeluje u lancu donacije. Riječ je o tome da ona daruje bubreg nekome kome je to potrebno pa bližnji od tog oboljelog donira nekom trećem tko treba transplataciju. Donori su u tom procesu anonimni.

- To nije uobičajen proces, ali smo primijetili da je vrlo učinkovit - rekli su iz Centra.

Djevojka je pristala biti donor, a bubreg je darovala 12. studenog. Dvije noći se oporavljala od operacije. I njezin pastor je u tom procesu dobio bubreg.

- Presretna sam jer sam spasila nekome život, a i da je netko drugi spasio život mojoj dragoj osobi - izjavila je Alli.

Lanac koji je Alli pokrenula se širio, a donirana su četiri bubrega. Točnije, zbog njezine inicijative spašena su četiri života.

- Nadam se da će ova priča nadahnuti ljude i da će se odvažiti na ovakav potez - zaključuje.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci