Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Potvrdili: Jogurt smanjuje rizik od dijabetesa za četvrtinu

Jogurt uravnotežuje razinu šećera u krvi i odlična je prevencija od dijabetesa tipa 2. Preporučuje se svaki tjedan pojesti od 500 do 625 grama jogurta

Dreamstime
Foto: Dreamstime
20 komentara

Šalica jogurta na dan osim što snižava krvni tlak i jača imunitet, štiti i od šećerne bolesti, pokazala je studija britanskog Sveučilišta Cambridge. 

Redovito jedenje malomasnog jogurta smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2 za 28 posto. Jednako djelovanje ima i malomasni sir koji taj rizik smanjuje za 24 posto, otkrili su znanstvenici koji su analizirali podatke 11-godišnje studije na 30.000 ljudi. Svaki tjedan trebalo bi pojesti od 500 do 625 grama jogurta, ali preporučuje se izbjegavati voćne jer sadrže previše šećera.  

Ovaj probiotik obiluje kalcijem, magnezijem, vitaminom D i K te dobrim bakterijama. Upravo te bakterije smanjuju rizik od upale i sprječavaju nagli rast šećera u krvi, piše Forbes

- Istraživanja je ponovno potvrdilo da određena hrana pomaže u prevenciji od dijabetesa tipa 2. Osim o štetnoj hrani, trebalo bi o tome češće govoriti kako bi ljudi znali da imaju zdravu opciju - objasnila je voditeljica istraživanja dr. Nita Forouhi. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message