Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
31 komentara

Povratak hita iz 90-ih: Nose se šarene marame i kopče za kosu

U trendu su debele gumice, upečatljive špangice, rajfovi, hipi trakice, pa i ‘kraljevski’ detalji. Ovaj retro stil se vratio s velikim praskom, a ukrasi se mogu nabaviti u skoro svakoj trgovini...

Foto: promo
31 komentara

Gumice omotane u tekstil, ponegdje i krzno, razni cofleki na gumicama, debele kopče zvane banana, koje uglavnom viđamo kao pomoćni “alat” u frizerskom salonu... Sve to vratili su stilisti, u strogo čuvanom dogovoru s dizajnerima, na modnu scenu i sad imamo novi retro trend. 

Foto: Promo Oliver Bonas, 99 kn

Devedesete i kraj osamdesetih obilježilo je “more kiča” u kosi, a onda su došle grunge cure i više-manje otkantale to nabrijano uređivanje. Današnja eklektična modna slika ruši pravila i sve to ignorira. Zato se igra i kombinira sljedeće: debela gumica s tekstilom pa na to špangice. Ili rajf, dva, možda i tri. Osim toga, ima tu i nešto za odrasle koji žele izgledati kao odrasli.

Primjerice, tanki rajfovi ili kopče koje glume metal, poneki srebrni ili bež ukras koji će smiriti kosu i napraviti je pristojnom za svaki “bad hair day”...

Foto: Promo ASOS 99 kn

U punđi je često spas, a ima dana kad je baš lijepo nadograditi je nekom ukosnicom. Primjerice, kad nam treba nešto nakita. Upravo tu ulazimo u novu sferu ukrasa za kosu - polako nestaje granica između ukrasa za kosu i nakita. Odličan su primjer tome one lijepe hipi trakice koje sjedaju i iznad očiju, podsjećaju nas na vrijeme ljetnih festivala. 

Foto: Promo Dejah Metal bun Cuff, dollskill.com, 59 kn

A marame su pak priča za sebe. Najnoviji hit su one koje se križaju iznad čela. Zapravo su to tanke trake, iza spojene gumicom. Nadalje, krune i krunice također su na repertoaru. Možda ste primijetili sve više “kraljevskih” detalja u omiljenim high-street dućanima - izgleda da ćemo u proljeće postati princeze.

Foto: Promo ASOS, 4 komada, 20 kn

Čak i ako nema princa, ima blaga koje stavljamo na kosu, a ako ste za nešto jednostavnije, tu su one tanke ukosnice s diskretnim detaljima, primjerice zvjezdicama.

Djevojka iz Latvije ima kosu dugačku dva metra.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message