Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Povratak tradiciji: Ovog Božića dom divno krasi sušeno voće

Povratak tradiciji: Ovog Božića dom divno krasi sušeno voće
4

Sušeno voće savršen je ukras za božićno drvce i vjenčić, a može biti i originalan poklon. Osim naranči i limuna, možete koristiti grejp jer će tako drvce biti šarenije

VIDEO

Eko ukrase možete izraditi kod kuće, a dovoljno je samo nekoliko naranči i limuna te malo mašte. Na sušeno voće zalijepite vrpce tako da ih možete objesiti na bor, a osim limuna i naranče možete iskoristiti grejp. Što su boje raznovrsnije to će drvce izgledati ljepše. 

Uzmite naranču i limun i narežite ih na ploške debele pola centimetara. Stavite u pećnicu na 200 °C i pecite od dva do dva i pol sata. Povremeno okrenite ploške kako bi se ravnomjerno ispekle sa svake strane. Nakon toga ih izvadite i posipajte šljokicama, nemojte predugo čekati da se ohlade zato što se šljokice neće zalijepiti na pološke. Naranče i limune premažite ljepilom za decoupage (salvetna tehnika). 

Ako su ploške previše suhe premažite ih ljepilom i posipajte šljokicama. Ostavite da se u potpunosti osuše i zalijepite vrpce kako bi ih mogli vješati na božićne drvce. Po želji osim šljokica možete dodati i malo mljevenog cimeta za ugodniji miris. 

Božićni vijenac i bor od sušenih naranča ili limuna

Sušeno voće osim kao ukras za bor možete iskoristiti i za božićni vijenac. Napravite klasični okrugli vijenac od grana bora i gore zalijepite ploške sušenih naranči ili limuna. Vijenac će biti još ljepši ako ga omotate perlicama i dodate pokoju kuglicu. 

Osim klasičnog okruglog božićnog vijenca, možete napraviti vijenac za ulazna vrata u obliku bora. Na kartonu nacrtajte bor i izrežite, a potom ljepilom nalijepite ploške sušenog voća. Umjesto debla koristite štapiće cimeta. 

Lanac od sušenog voća i cimeta

Na ploškama naranči napravite dvije rupice i kroz nju provucite ukrasnu vrpcu. U pravilnom razmaku dodajte svežanj štapića cimeta, a nakon toga i božićnu kuglicu. Ovim originalnim ukrasom možete uljepšati božićno drvce, ali i ukrasne aranžmane. Miris cimeta će stvoriti domaći ugođaj. 

Kutija i bor za stol

Odlična ideja za vaš stol je drvena kutija ispunjena bijelim perlicama, bademima, češerima i ploškama sušenog voća. Aranžman će biti još efektniji ako je kutija pregrađena, a zimski ugođaj upotpunit će i grančice bora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad