Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Praline punjene lješnjacima: Desert koji je lagano napraviti

Praline punjene lješnjacima: Desert koji je lagano napraviti

Nema ništa bolje i ukusnije od domaćih slatkiša. Ovaj fini desert vrlo je jednostavno napraviti, a ukusan će biti svim članovima obitelji. Osim toga, i lješnjaci i crna čokolada su dobri za zdravlje

Sastojci:

  • 125 g prženih oljuštenih lješnjaka
  • 80 g šećera u prahu
  • 300 g tamne čokolade
  • žličica ulja
  • 60 ml tekućeg vrhnja
  • kakao za posipanje
Heap of Hazelnuts

Priprema:

Sameljite 75 g lješnjaka i šećer. Dodajte 150 g čokolade i ulje pa napravite pastu. Zakuhajte vrhnje, dodajte prstohvat soli, uljite u smjesu i miksajte dok ne postane glatko. Ulijte smjesu u zdjelu i držite u hladnjaku dva sata. Zagrabite žličicu smjese, u nju stavite cijeli lješnjak i zarolajte.

Kolač s kremom od limete je idealno rješenje za osvježenje
Kolač s kremom od limete je idealno rješenje za osvježenje

Praline vratite u hladnjak i pripremite preljev. Na pari otopite 100 g čokolade. Nasjeckajte preostalih 50 g čokolade i dodajte topljenoj čokoladi. Vratite iznad kipuće vode na nekoliko trenutaka da se zgusne. Praline umačite u čokoladu, pustite da se ocijede i poslužite posute kakaom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za petak 13. prosinca: Rak će shvatiti da se zaljubio, Lav je pod pritiskom
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za petak 13. prosinca: Rak će shvatiti da se zaljubio, Lav je pod pritiskom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 13. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Turska tjestenina postala pravi je hit: Donosimo vam recept
JEDNOSTAVNO JE

Turska tjestenina postala pravi je hit: Donosimo vam recept

Za umak od maslaca trebaju vam dvije žlice maslaca i žličica slatke paprike, a umak od jogurta napravite od dvije šalice grčkog jogurta, dva češnja češnjaka, soka od pola limuna i prstohvata soli