Lifestyle

Komentari 76

Prava perspektiva: Mogu li se 'loši dečki' doista promijeniti?

Prava perspektiva: Mogu li se 'loši dečki' doista promijeniti?

Možemo li nekoga stvarno promijeniti? Pitanje je to koje često postavljaju Tracey Cox, stručnjakinji za seksualne odnose. Njezin općeniti savjet je da izbjegavate loše muškarce jer ni dobri nisu dosadni

To me uglavnom pitaju žene koje žele promijeniti muškarce. I uvijek je to simpatična žena koja pita može li promijeniti ‘lošeg dečka’. Postoji vrlo kratak odgovor na ovo pitanje: 'Žele li se oni promijeniti?', kaže Cox.

Većina žena misli da je trik znati razliku. Stvarnost je da u početku ni ne možete znati, što često znači da ste uvučeni u toksičnu situaciju prije nego što shvatite koliko je to loše.

POGLEDAJTE VIDEO:

Evo što Cox kaže kakve su šanse da promijenite 'lošeg partnera':

Varalica

Već ste tri mjeseca u vezi kada se ispostavi da je vaš partner varao svoju bivšu partnericu. Trebate li 'pobjeći'?

Prva i najvažnija informacija koju trebate znati je sljedeća: Je li često varao mnoge partnerice ili je to bilo samo jednom?

Ako mu je to životna navika, vijesti nisu dobre, kaže Cox.

Još jedno važno pitanje koje treba postaviti je 'zašto su to učinili'. Otkrijte okolnosti zbog kojih su to učinili. Zatim se zapitajte: 'Je li vaš odnos drugačiji od njegovih prethodnih veza' i 'Je li sretniji s vama nego s prethodnom partnericom?', dodaje Cox.

Ako se pokaju zbog onog što su učinili to vjerojatno znači da im varanje nije navika i dajte im priliku da se promijene, ali držite oči otvorenima.

Puno tulumari

Prvo definirajte ‘zabavu’. Ako ima problema sa zlouporabom opojnih droga, nastavite vezu na vlastitu odgovornost. Ako niste dugo u vezi, Cox savjetuje da prekinete.

Ako je to više zabava nego ovisnost, odnosno ako je vaš partner stariji i još uvijek voli često tulumariti zapitajte se što je razlog tome. Je li to ono što su uvijek radili ili je to reakcija na nešto što se nedavno dogodilo?

Okolnosti se računaju, ali čak i ako se čini da postoji dobar razlog, ipak budite oprezni.

- Otvoreno mu recite što možete prihvatiti, a što ne i pogledajte kakvu reakciju ćete dobiti. Jesu li spremni na kompromis? Ako da, pratite poštuju li ga. Dajte mu jednu, dvije šanse, a ako ih iznevjeri, prekinite vezu - dodaje Cox.

Ne želi brak

Većina muškaraca govori ono što misle i misle ono što kažu. Ako je rekao da ne želi brak - hoće li promijeniti svoje mišljenje s vremenom, ovisi o nekoliko varijabli.

Koliko ima godina? Recimo, 22-godišnjak koji želi ostati samac je ipak drugačiji scenarij od 50-godišnjaka koji želi isto. Ono što želimo od života mijenja se kako starimo. Što je momak mlađi, to je veća šansa da se predomisli, kaže Cox i dodaje da partnera pitate zbog čega ne želi brak s vama.

Saslušajte razloge i pokušajte pronaći kompromis koji bi vas oboje mogao usrećiti. Ako nisu spremni sada, pitajte ih kada će biti. Ako je odgovor nikada, to nije dobar znak. Ako pristanu na neki vremenski okvir, pružite im šansu.

Sebičan je i loše se odnosi prema vama

Nema ničega zabavnog u tome da se prema vama loše odnosi. Ako ste s nekim tko je verbalno ili fizički nasilan, odmah otiđite.  Pronađite podršku koja vam treba i napravite plan za odlazak od njega, kaže Cox.

Ako je problem to što je sebičan, ne razmišlja i vlastite potrebe stavlja na prvo mjesto, ključno pitanje koje trebate postaviti je kako se odnosi prema sebi ? Vide li problem u tome kako se odnose prema vama? Ili to samo vi primijetite ?

Problem s popravljanjem negativaca je taj što se većina ne želi promijeniti. Vrlo je malo onih koji su svjesni da su u krivu.  Vrlo malo ljudi priznaje da ima problem.

- Ništa me više ne iznervira od žena koje kažu da su 'fini momci dosadni'. Loši momci su dosadni. Oni su ti koji su predvidljivi jer gotovo uvijek ne uspiju održati svoja obećanja. To je osoba koja će vas i dalje varati, povrijediti i razočarati - rekla je Cox.

Ako ga želite promijeniti, dajte mu popis koji točno određuje kako želite da se odnosi prema vama - što možete trpjeti, a što ne. Postavite mu rok od tjedan dana da svoje ponašanje uskladi s tim popisom, a ako to ne učini, ostavite ga, zaključuje Cox, a prenosi Daily Mail.

Najčitaniji članci