Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Pravi raj na zemlji na koji mnogi žele pobjeći - Dijamantna plaža

Pravi raj na zemlji na koji mnogi žele pobjeći - Dijamantna plaža
1

Nusa Penida je otok jugoistočno od indonezijskog otoka Bali i popularno je turističko odredište, no nevjerojatna Dijamantna plaža bila je donedavno nedostupna za turiste

VIDEO

Sa visokih stijena mogli ste samo gledati Dijamantnu plažu, jer se zbog konfiguracije terena nije moglo spustiti do nje. No lokalni stanovnici su u stijeni isklesali stepenice i sada turisti mogu uživati u kupanju na najljepšoj plaži svijeta, piše Journeyera.

POGLEDAJTE VIDEO: Amerikanci na plažu ne idu bez maskica

Pokretanje videa...

Maske na plaži 01:12

Plaža je otvorena za javnost, a do nje vam treba samo nekoliko minuta spuštanja po stepenicama. Pritom možete uživati u nesvakidašnjem krajobrazu i prizorima koji će vas ostaviti bez daha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Senna Relax (@sennarelax)

Tijekom boravka na otoku možete posuditi moped ili se pridružiti turi iz Balija koja vam omogućuje da birate plaže i odredišta koja želite posjetiti.

Gdje se nalazi plaža?

Dijamantna plaža je smještena između još dvije atrakcije na otoku, plaži Atuh i vidikovca Tisuću otoka, a možete ih sve obići u jednome danu jer su vrlo blizu, na istočnom dijelu otoka i treba vam samo dvije minute vožnje između njih. Idealno je da vidikovac ostavite za kraj posjeta kako biste mogli uživati u zalasku sunca.

Crna pješčana plaža na Islandu i 'Batmanova planina' na njoj
Crna pješčana plaža na Islandu i 'Batmanova planina' na njoj

Što očekivati na plaži?

Ako dolazite svojim automobilom, platit ćete parkiranje oko šest kuna. S vrha stepenica se pruža nevjerojatan prizor, no kako se spuštate, pejzaž je sve ljepši. Lokalni stanovnici prošle godine su u stijeni isklesali stepenice, pa vam na pojedinim mjestima veliko kamenje strši iznad glave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli AGNIESZKA MISIEWICZ-GAJ (@oh.shetravels)

Zvuči zastrašujuće, ali nije previše izazovno. U podnožju vas očekuje pješčana plaža. U plićaku ćete najprije ugledati veliku stijenu u obliku dijamanta, a upravo je po njoj plaža dobila ime.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ▪ Christina ▪ (@xschtina)

U vodi su struje prilično snažne i uvjeti se mijenjaju iz dana u dan, pa svakako valja biti oprezan. Na dnu plićaka su na nekim mjestima prilično oštre stijene, no plivači ondje mogu uživati i u susretu s kornjačama koje plivaju tim područjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje